Είμαι έγκυος και πρήστηκαν τα πόδια μου. Να ανησυχώ;

Η εγκυμοσύνη όπως έχουμε ξαναπεί είναι μία δύσκολη περίοδο για τη γυναίκα. Τόσο για τον οργανισμό της όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Είμαι έγκυος και πρήστηκαν τα πόδια μου. Να ανησυχώ;

Οι ορμόνες κάνουν «πάρτι» και όσο περνούν οι μήνες, η μέλλουσα μαμά έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μία από αυτές είναι το πρήξιμο των ποδιών. Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που υποδηλώνει την ύπαρξη σοβαρότερων προβλημάτων. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να μας εξηγήσουν σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να ανησυχούμε, όταν τα πόδια μας πρηστούν.

• Εάν με το πρήξιμο, έχετε πόνους στο στήθος ή δυσκολία στην αναπνοή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως εμφανίσατε κάποιο καρδιακό πρόβλημα.
• Εάν η όρασή σας είναι θαμπή και έχετε μία ευαισθησία στο φως, μαζί με επίμονο πονοκέφαλο, προσέξτε, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος προεκλαμψίας.
• Παρατηρήστε προσεχτικά τα πόδια σας. Αν το ένα από αυτά είναι πιο πρησμένο τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενός θρόμβου.

Καλό είναι να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό εάν μαζί με το πρήξιμο στα πόδια, έχετε και ένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Η πρόληψη σώζει ζωές. Αυτό θα πρέπει να έχετε κατά νου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved