Γιατί πρέπει να παίρνω ασβέστιο στην εγκυμοσύνη;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μία βαριά κατάσταση για τη γυναίκα. Οι ορμονικές αλλαγές είναι μεγάλες και όσο περνάει ο καιρός τα οστά, λόγω των κιλών, γίνονται πιο ευαίσθητα.

Γιατί πρέπει να παίρνω ασβέστιο στην εγκυμοσύνη;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα ενδυναμώσουμε; Να παίρνουμε ασβέστιο! Η συνιστώμενη ποσότητα ασβεστίου για μία γυναίκα μεταξύ 19-50 ετών, ανεξαρτήτως εάν είναι έγκυος, είναι τουλάχιστον 1.000 milligrams ημερησίως.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το έμβρυο όσο είναι στην κοιλιά της μητέρας του, ειδικά τα τελευταία δύο τρίμηνα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου. Έτσι λοιπόν είναι λογικό η έγκυος να πρέπει να λαμβάνει το βασικό αυτό συστατικό, για να αποκτήσει το μωράκι της γερό σκελετό, αλλά και η ίδια να μην παρουσιάσει αργότερα πρόβλημα με τα οστά της.

Αρκετές γυναίκες, δεν τρώνε γαλακτοκομικά προιόντα κι επαναπαύονται στα συμπληρώματα. Αυτό είναι λάθος καθώς αυτά περιέχουν μόνο το 1/3 του ασβεστίου! Το πόσο ασβέστιο πρέπει να καταναλώνει η κάθε έγκυος, είναι κάτι που θα το πει ο γιατρός της. Ωστόσο αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότερες εγκυμονούσες είναι ότι ταυτόχρονα με τη λήψη του, θα πρέπει να παίρνουν και βιταμίνη D, η οποία βοηθάει στην καλύτερη απορρόφησή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved