Εσώρουχα στην εγκυμοσύνη: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα

Επειδή το σώμα αλλάζει κατά την εγκυμοσύνη τα εσώρουχα πρέπει να είναι άνετα και καλής ποιότητας.

Νίκη Παπανικολάου
Εσώρουχα στην εγκυμοσύνη: Πώς να  επιλέξετε τα κατάλληλα
Bigstock

Μπορεί να μην είναι προτεραιότητα τα εσώρουχα στην αρχή της εγκυμοσύνης, θα γίνει όμως, καθώς το σώμα σας θα αλλάζει.

Τα σφιχτά σουτιέν θα σας σφίγγουν ενώ τα εσώρουχα θα σας ενοχλούν στην κοιλιά αν δεν έχουν το σωστό μέγεθος.

Η άνεση είναι το κλειδί

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα εσώρουχα εγκυμοσύνης δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά ή όχι όσο θα θέλατε. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία αν και στη φάση που είστε, εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι η άνεση και όχι απαραίτητα το στιλ.

Επιλέξτε σουτιέν χωρίς μπανέλα, που αγκαλιάζει το στήθος και δεν σας πιέζει στην πλάτη. Η σωστή επιλογή σουτιέν διασφαλίζει επίσης την αποφυγή τραυματισμού των γαλακτοφόρων αδένων του στήθους, την πτώση και τη δημιουργία ραγάδων. Μάλιστα, μπορείτε να αγοράσετε εξ αρχής σουτιέν θηλασμού, και να το φοράτε καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε περίπτωση, που έχετε πληθωρικό στήθος, προτιμήστε τα σουτιέν με φαρδιές τιράντες ώστε να συγκρατούν το βάρος των μαστών. Καλή επιλογή για την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι και τα αθλητικά σουτιέν.

Όσον αφορά τα σλιπάκια, οι περισσότερες έγκυες καθώς μεγαλώνει η κοιλιά τους θέλουν να είναι άνετα βάζοντας στην άκρη το αισθητικό αποτέλεσμα.

pos-tha-kripso-thn-koilia-egkimosinis.jpg

Ποιότητα

Τα εσώρουχα κατασκευάζονται συνήθως από μείγματα πολυεστέρα και βισκόζης. Ωστόσο, τα εσώρουχα εγκυμοσύνης είναι συνήθως βαμβακερά επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να αναπνέει. Επίσης, είναι πιθανόν λόγω ορμονών να ιδρώνετε και να ζεσταίνεστε περισσότερο από το συνηθισμένο, οπότε τα βαμβακερά εσώρουχα ( όπως και τα ρούχα) θα σας κρατούν πιο δροσερή.

Καλσόν εγκυμοσύνης

Εκτός από τα εσώρουχα πιθανόν να χρειαστείτε και καλσόν ειδικά αν σας φοράτε φουστάνια τον χειμώνα. Τα καλσόν για εγκύους έχουν φαρδύ λάστιχο και εφαρμόζουν στην κοιλιά χωρίς να σας σφίγγουν ή να σας πιέζουν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα κολάν που επίσης αγκαλιάζει απαλά την κοιλιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved