Καούρες στην εγκυμοσύνη! Πώς να τις αντιμετωπίσουμε;

Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη, είναι οι καούρες.

Καούρες στην εγκυμοσύνη! Πώς να τις αντιμετωπίσουμε;

Ο λόγος που εμφανίζονται; Σύμφωνα με τους γιατρούς, κατά τη διάρκεια της κύησης, παράγεται η προγεστερόνη, μία ορμόνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση των μυών της μήτρας, αλλά και της βαλβίδας που χωρίζει τον οισοφάγο από το στομάχι, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο, στα γαστρικά οξέα να διαρρεύσουν από το στομάχι πίσω στον οισοφάγο, πράγμα που προκαλεί αίσθηση της καούρας.

Αφού ενημερώσετε πρώτα το γιατρό σας, στην συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου οι καούρες να ελαττωθούν.

• Αρχικά καλό είναι να αποφεύγετε τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, σοκολάτες, καφέδες αλλά και οτιδήποτε είναι πικάντικο στη γεύση.
• Μην τρώτε γρήγορα και μεγάλες ποσότητες. Να προτιμάτε μικρά γεύματα και μικρές μπουκιές.
• Μην πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
• Μετά το φαγητό οι περισσότερες από εσάς θέλετε να ξαπλώσετε ή να κοιμηθείτε. Μην το κάνετε. Περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα.
• Ανυψώστε το πάνω μέρος του κρεβατιού σας ή κοιμηθείτε πάνω σε μαξιλάρι. Με αυτόν τον τρόπο τα γαστρικά οξέα θα παραμείνουν στο στομάχι.

Εάν ωστόσο οι καούρες επιμένουν κι αυξάνονται, απευθυνθείτε αμέσως στον γιατρό σας. Είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα από όλα τι μπορεί να συμβαίνε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved