Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για μέλλουσες μαμάδες

Γιορτινά υγιεινά μπισκότα για εγκύους

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για μέλλουσες μαμάδες
Bigstock

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι περίπου συνόνιμη με την εποχή των μπισκότων. Υπάρχει κάτι σε αυτή τη χειμωνιάτικη γιορτή που μας κάνει να θέλουμε να ψήνουμε συνέχεια συνταγές. Με σοκολάτα, χωρίς σοκολάτα, με πορτοκάλι, γαρύφαλο, κανέλα και γενικότερα αρώματα που μας αρέσουν πολύ και τα έχουμε συνδυάσει με τις γιορτές.

Δυστυχώς, οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές είναι γεμάτες με ζάχαρη. Ένα συστατικό που δεν είναι μόνο ανθυγιεινό αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού εάν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συνταγές για υγιεινά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χάρη Διαδίκτυο δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ για να βρει μερικές πραγματικά καταπληκτικές συνταγές που είναι και νόστιμες και με λίγη ζάχαρη. Ωστόσο μία είναι αυτή που ξεχωρίσαμε εμείς και που μπορεί να την απολαύσει μία έγκυος χωρίς ενοχές τις γιορτές.


Υγιεινά μπισκότα με μπανάνα και καρύδια

Αναζητάτε μια απλή και γρήγορη συνταγή για μπισκότα που σίγουρα θα σας αρέσει; Αυτά τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς μπανάνας από το Skinny Taste χρειάζονται μόνο τρία υλικά για να τα φτιάξει κανείς: πολτοποιημένες ώριμες μπανάνες, βρώμη και καρύδια. Οι ώριμες μπανάνες από μόνες τους έχουν μια φυσική γλυκύτητα γι' αυτό και είναι ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Θα γίνουν τα αγαπημένα σας και θα τα απολαμβάνετε για πρωινό ή για συνοδευτικό με το ζεστό σας ρόφημα.

Υλικά:

  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1/4 κούπας σπασμένα καρύδια

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τις λιωμένες μπανάνες με τη βρώμη σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
  4. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι βάλτε τα μπισκότα σας αφήνοντας κενό ανάμεσα.
  5. Ψήστε για 15 λεπτά. Η συνταγή φτιάχνει 16 μπισκότα.

Δείτε το βίντεο με την παρασκευή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved