Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Η λίστα με όσα πρέπει να κάνεις ανά μήνα

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μέλλουσες μαμάδες

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Η λίστα με όσα πρέπει να κάνεις ανά μήνα
Bigstock

Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ξεκινάει την 28η εβδομάδα εγκυμοσύνης και διαρκεί μέχρι και τον τοκετό. Τις εβδομάδες αυτές η εμβρυική ανάπτυξη είναι πολύ γρήγορη. Το μωρό είναι πολύ δραστήριο, παίρνει αρκετό βάρος και ύψος και από την 30η εβδομάδα κι έπειτα προετοιμάζεται για τον τοκετό. Τους τρεις τελευταίους μήνες πιθανά να παρατηρήσετε και νέα συμπτώματα, όπως είναι η δύσπνοια, οι αιμορροΐδες, η συχνοουρία και οι ψευτοωδίνες (συσπάσεις Braxton Hicks).

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η λίστα σας το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τοκετό έχει ξεκινήσει και επειδή δεν θέλετε τίποτα να πάει στραβά και όλα να είναι έτοιμα για τον ερχομό του νέου μέλους, ιδού τι πρέπει να κάνετε ανά μήνα το τελευταίο τρίμηνο.

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης (από την 28η μέχρι την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης)

1.Δειτε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι πριν γεννηθεί το μωρό

Το σπίτι πρέπει να είναι baby-friendly όταν θα γεννηθεί το νέο μέλος της οικογένειας και καλύτερα να κάνετε από νωρίς τυχόν αλλαγές που θέλετε στους κοινόχρηστους χώρους ή το υπνοδωμάτιό σας. Η πρακτικότητα και η ασφάλεια θα πρέπει να είναι τα κύρια κριτήριά σας. Σκεφτείτε για παράδειγμα, εάν θα πρέπει να προσθέσετε κάποιο κλιματιστικό για να είναι φυσιολογική η θερμοκρασία εντός σπιτιού, κάποια αλλαγή στη διαρρύθμιση των δωματίων που θα εξυπηρετεί καλύτερα κ.α.

2.Ετομάστε το baby shower

Εάν θέλετε να διοργανώσετε ένα baby shower για το μωρό σας, αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη. Σκεφτείτε το θέμα, τη διακόσμηση, διοργανώστε το με τη βοήθεια συγγενών και φίλων και βγάλτε μπόλικες αναμνηστικές φωτογραφίες. Δείτε ιδέες για το baby shower πάρτι σας εδώ.

3.Κάντε μαθήματα τοκετού

Τα μαθήματα τοκετού θα σας προετοιμάσουν για γέννα και θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε ανησυχίες και άγχος που πιθανά έχετε. Συζητήστε το με τον γιατρό σας και δείτε τις επιλογές σας για μαθήματα δια ζώσης ή και online.

4. Μην ξεχάσετε τα ραντεβού με τον γιατρό σας αυτόν τον μήνα

lista trito trimino egkymosynis 4

Όγδοος μήνας εγκυμοσύνης (από την 32η μέχρι και την 35η εβδομάδα)

1.Προετοιμασία βρεφικού δωματίου

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού. Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες όσον αφορά τη διακόσμηση και μπορείτε να δείτε εδώ, όλες αυτές που σας έχουμε δείξει κατά καιρούς στο Μothersblog.gr. Προσοχή, μην το παρακάνετε με την κούραση.

2.Αγοράστε πράγματα του μωρού που μπορεί να σας λείπουν

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα από τα ρουχαλάκια για το πρώτο διάστημα, μέχρι τον αποστειρωτή, το κάθισμα του αυτοκινήτου κ.α.

3.Κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ραντεβού με τον γιατρό σας

lista trito trimino egkymosynis 2

Ένατος μήνας εγκυμοσύνης (από την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι τον τοκετό)

1.Πλύντε και φυλάξτε τα ρούχα του μωρού

Αυτό ισχύει για τα φορμάκια, αλλά και τα σεντόνια τις κουβέρτες, τις πετσέτες και ό,τι άλλο χρειαστείτε.

2. Ετοιμάστε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου

Εάν ειδικά δεν γεννήσετε προγραμματισμένα, καλό είναι η βαλίτσα του μαιευτηρίου να είναι έτοιμη από νωρίς. Δείτε εδώ τι χρειάζεται να πάρετε για εσάς, το μωρό, αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα.

3.Βάλτε στο αυτοκίνητο το παιδικό κάθισμα

lista trito trimino egkymosynis 1

Με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved