En Caul: Ένα σπάνιο φαινόμενο μέσα από φωτογραφίες

Τι είναι η γέννηση en caul, τι προκαλεί αυτή την κατάσταση, είναι επικίνδυνη για τα μωρά ή όχι; Πώς αφαιρούνται τα μωράκια μέσα από τον αμνιακό τους σάκο;

En Caul: Ένα σπάνιο φαινόμενο μέσα από φωτογραφίες

Τα περισσότερα μωρά "σπάνε" τον αμνιακό τους σάκο και βγαίνουν από τη μήτρα. Όμως υπάρχει και εκείνη η μία στις 80.000 πιθανότητες να γεννηθεί το μωράκι στρυμωγμένο μέσα στον αμνιακό του σάκο. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «en-caul» ή αλλιώς μωρά που γεννιούνται τυλιγμένα μέσα στον αμνιακό τους σάκο.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όσο το μωρό βρίσκεται μέσα στο σάκο του, συνεχίζει να δέχεται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο μέσω του ομφάλιου λώρου που το συνδέει με τη μητέρα του. Τον σάκο τον αφαιρεί με προσοχή, βοηθώντας το να αναπνεύσει για πρώτη φορά, ο γιατρός ή μαία.

Εξήγηση για το γιατί ένα μωρό γεννιέται μέσα στον αμνιακό του σάκο δεν υπάρχει.

Αξίζει να γνωρίζετε επίσης, ότι εκτός από την «en caul» γέννηση υπάρχει επίσης και η γέννηση «caul» κάτι που δεν θα έπρεπε να συγχέεται με en-caul γέννηση. Μια γέννηση «caul» συμβαίνει όταν ένα βρέφος που γεννιέται με το κεφάλι καλυμμένο με την αμνιακή μεμβράνη. Μια γέννηση en caul είναι πιο συχνή από ό, τι μια γέννηση caul. Οι περισσότερες en-caul γεννήσεις εμφανίζονται επίσης και στα πρόωρα μωράκια.

Λέγεται, ότι μωρά που γεννιούνται με τον αμνιακό τους σάκο, διαθέτουν το χάρισμα της διόρασης ή έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η γέννηση με τον αμνιακό σάκο σημαίνει «καλή τύχη».

Δείτε φωτογραφίες του σπάνιου αυτού φαινομένου, στη gallery που ακολουθεί. Θα εντυπωσιαστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved