«Despoina’s little stories: Εξολοθρευτής κουνουπιών!»

Καλημέρα!

Δε μπορώ να σας περιγράψω τον θυμό που ένιωσα σήμερα το πρωί όταν αντίκρισα αυτό το θέαμα! Είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γονείς έχουν ζήσει αυτό το συναίσθημα, βλέποντας το παιδάκι τους γεμάτο με πληγές από τσιμπήματα κουνουπιών... Δε μιλάμε για ένα απλό τσίμπημα, αλλά για κανονική επιδρομή!

Λίγο αφότου ξύπνησε η μικρή, ξεκίνησε η καθημερινή διαδικασία «γάλα-πάνα-ντύσιμο-δόντια». Δυστυχώς τη στιγμή που την έντυνα ανακάλυψα ότι η μικρή ήταν γεμάτη από κοκκινίλες και στα δύο της ποδαράκια. Μάλιστα η δυσφορία της ήταν απερίγραπτη. Εδώ εμείς που είμαστε ενήλικοι τρελαινόμαστε στο ξύσιμο από τη φαγούρα. Σκεφτείτε τι περνούν τα μικρά που δεν μπορούν να το εκφράσουν με λόγια!

Οι θερινοί μήνες θέλουν πολύ προσοχή! Τα παράθυρα είναι ανοιχτά και τα κουνούπια καραδοκούν. Ειδικά φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση από επιδρομές κουνουπιών κι ακόμα δεν έχει αρχίσει καλά καλά το καλοκαίρι. Αν δεν θέλετε να κάνετε τον καράτε κιντ βραδιάτικα μέσα στο σπίτι κυνηγώντας το... «καταραμένο κουνούπι που ήπιε το αίμα του παιδιού μου», ακολουθήστε απλές οδηγίες που θα προστατέψουν τα μικρά σας! Αυτό θα κάνω κι εγώ από δω και πέρα:

Τσιρότα – αυτοκόλλητα εμποτισμένα με σιτρονέλλα που λειτουργεί ως εντομοαπωθητικό. Εύκολα στη χρήση, απλώς τα κολλάτε στο χεράκι, στο πυζαμάκι ή πάνω στην κούνια του μωρού πριν κοιμηθεί. Διάβασα στις οδηγίες ότι αυτά τα τσιρότα έχουν διάρκεια 8 ώρες.

Κλασσικό εντομοαπωθητικό (σε ταμπλέτα ή υγρό που λειτουργεί με ηλεκτρική συσκευή) καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Κουνουπιέρα. Προσοχή όμως μη την πατήσετε! Ελέγξτε μη τυχόν έχει μείνει κανένα κουνούπι μέσα στην κούνια πριν κλείσετε την κουνουπιέρα!

Εντομοαπωθητικές κρέμες σώματος με φυτικά συστατικά όπως χαμομήλι, κιτρονέλλα και άλλα. Υπάρχουν πολλές στα φαρμακεία, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να τις προμηθευτείτε!

Ανεμιστήρας οροφής. Αν έχετε θέστε τον σε λειτουργία, αλλά φυσικά σε χαμηλή ταχύτητα... Ο αέρας εμποδίζει τα κουνούπια!Διαβάστε περισσότερα για την προστασία των παιδιών από τα κουνούπια εδώ!

Σας στέλνω την αγάπη μου, και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ! Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter (@Mothersbloggr) ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook (Mothersblog.gr).

Να έχετε μία όμορφη μέρα!

«Despoina’s little stories: Εξολοθρευτής κουνουπιών!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved