Despoina's little stories: «Το μωρό μου μίλησε!»

Είναι αυτές οι στιγμές που μόνο αν είσαι μαμά καταλαβαίνεις και συναισθάνεσαι τη χαρά της άλλης μαμάς που έχει μωρό και το μωρό της επιτέλους αρθρώνει δύο συλλαβές.

Το γεννάς, το φροντίζεις, το κανακεύεις και ένα ωραίο απόγευμα το ακούς να λέει: «μπα μπα μπα μπα μπα μπα μπα μπα μπα μπα...».

Στην αρχή δεν το πιστεύεις! Είσαι τόσο ενθουσιασμένη! Περίμενες πώς και πώς το μωράκι σου να πει την πρώτη του λεξούλα! Συγκινείσαι, το αγκαλιάζεις, το ενθαρρύνεις «πες μου κι άλλα μωρό μου, πες μου!», το τραβάς σε βίντεο... Και μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι μόλις συνέβη η μέγιστη προδοσία. Η πρώτη λέξη που άρθρωσε το παιδί σου είναι: «ΜΠΑΜΠΑ» και όχι «ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!».

Κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα στη δική μας περίπτωση μόλις εχθές παρακαλώ και πάνω που ήμουν έτοιμη να πάω το μωρό μου σε... λογοθεραπευτή! #coolmommy #not

«Μα 7 μηνών κι ακόμα να πει “μαμά” ρε μαμά!», έλεγα στη γιαγιά Χριστίνα τους τελευταίους 3 μήνες για να πάρω μια μέρα την απάντηση «Δεν πας καλά!» από την γλυκύτατη κατά τ’ άλλα μητέρα μου.

Και να πεις ότι ήταν η πρώτη φορά, πάει στο καλό. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού και η μεγάλη μου κόρη πρώτα είπε μπαμπά, μετά γιαγιά και για το τέλος άφησε τη μάνα που την γέννησε!

Όπως και να έχει, στο σπίτι όλοι πανηγυρίζουμε! Ο καθένας για τους δικούς του λόγους! Το μωρό μας μίλησε!

Καλή σας ημέρα,

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και εδώ!

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina's little stories: «Το μωρό μου μίλησε!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved