Despoina's little stories: «Όταν η παιδική κακοποίηση γίνεται οικογενειακή επιχείρηση», μία θλιβερή, αληθινή ιστορία

Πόσοι δε γνωρίζουν ότι στις υποανάπτυκτες και εξαιρετικά φτωχές χώρες, η παιδική κακοποίηση καλπάζει; Ρητορικό ερώτημα... Όλοι γνωρίζουν, όμως δυστυχώς τις περισσότερες φορές η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη αφού γι' αυτούς τους πολίτες «τρίτης κατηγορίας» η σωματική και ψυχική κακοποίηση είναι τρόπος ζωής.

Despoina's little stories: «Όταν η παιδική κακοποίηση γίνεται οικογενειακή επιχείρηση», μία θλιβερή, αληθινή ιστορία

Δε θα ξεχάσω όλα όσα ένιωσα σε ένα ταξίδι μου στην Ταϋλάνδη, καθώς παρακολουθούσα μπροστά στα μάτια μου Δυτικούς άνδρες, στην πλειοψηφία τους άνω των 40, να χαριεντίζονται με ανήλικα παιδιά στους δρόμους της Πατόνγκ, εντελώς απροκάλυπτα, μπροστά στα μάτια όλων και χωρίς κανείς να μπορεί να παρέμβει ή να καταγγείλει κάτι αφού αυτό το παζάρι συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει κάτω από τη μύτη των τοπικών Αρχών... Κοινό μυστικό όλων.

Είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις. Μόνο τότε συνειδητοποιείς το μέγεθος της σαπίλας που υπάρχει γύρω μας, δίπλα μας.

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ σήμερα, δεν είναι μία ιστορία που είδα με τα μάτια μου. Είναι μια ιστορία που διάβασα μέσα από την ιστοσελίδα της Unicef γύρω στις 5 το πρωί που με ταλαιπωρούσαν οι αϋπνίες της εγκυμοσύνης. Δέκα λεπτά μετά ξεκίνησα να μεταφράζω και να γράφω γεγονότα που δε γνώριζα ότι συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα σα να είναι απολύτως φυσιολογικά.

Καταρχήν, όταν αναφερόμαστε σε παιδική κακοποίηση δεν εννοούμε απαραίτητα τον σωματικό βιασμό. Παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιαδήποτε πράξη προσβάλει την σεξουαλικότητα του παιδιού και σημαδεύει την ψυχή του. Από ένα άγγιγμα και μία εικόνα, μέχρι τον ίδιο τον βιασμό.

Αυτή τη φορά η ιστορία εκτυλίσσεται στις Φιλιππίνες και εμπεριέχει μία «ύπουλη μόδα» παιδόφιλων που εκμεταλλεύονται φτωχές οικογένειες με ανήλικα παιδιά στις ψυχές των οποίων αφήνουν μόνιμα σημάδια και ανοιχτές πληγές.

Όταν οι τοπικές αρχές έκαναν έφοδο σε ένα φτωχόσπιτο, είδαν τρία κοριτσάκια, 11, 7 και 3 ετών ξαπλωμένα γυμνά σε ένα κρεβάτι. Στην άλλη άκρη του δωματίου, στεκόταν σιωπηλή η μητέρα των δύο κοριτσιών -το μικρότερο ήταν ανιψιά της- μαζί με την μεγαλύτερη κόρη της Νικόλ, ηλικίας 13 ετών που λειτουργούσε ως «συνεργός» της μαμάς λόγω του ότι ήταν πιο μορφωμένη και μπορούσε να συνεννοηθεί καλύτερα στ' αγγλικά με τους παιδεραστές. Η 13χρονη συνομιλούσε μαζί τους μέσω ενός πληκτρολογίου και ακριβώς μπροστά της υπήρχε μία κάμερα στηριγμένη στην οθόνη του υπολογιστή η οποία ήταν στραμμένη στο κρεβάτι. Η οθόνη έδειχνε live τα πρόσωπα τριών λευκών ανδρών οι οποίοι έβγαζαν κραυγές ηδονής και ικανοποίησης καθώς έβλεπαν γυμνά τα κοριτσάκια να λικνίζονται πάνω στο κρεβάτι.

Ήταν πολύ ξεκάθαρο. Μέσα σε αυτό το σκοτεινό σπίτι με τα κλειστά παράθυρα, εκτυλισσόταν καθημερινά ένα αδιανόητο επαναλαμβανόμενο έγκλημα εις βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών με επικεφαλής την ίδια τους τη μητέρα - θεία... Η ταρίφα ξεκινούσε από 5 δολάρια και έφτανε τα 200 ανάλογα με την διάρκεια του show.

Μία μυστική πράκτορας που είχε την πληροφορία, προσπαθούσε επί μήνες να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία της υπόθεσης, προσποιούμενη την Φιλιππινέζα πόρνη που ήθελε να μυήσει την 13χρονη Νικόλ στα μυστικά της επιτυχημένης «καριέρας» που θα της επέφερε πολλά λεφτά. Για να την πείσει έπρεπε να της αποδείξει ότι δούλευαν στην ίδια βιομηχανία κι ότι ήταν και η ίδια μία από αυτές.

«Ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε για γονείς οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ανήλικα παιδιά τους για να κερδίσουν χρήματα με αυτόν τον αισχρό τρόπο!», δήλωσε η νεαρή πράκτορας μετά την δημοσιοποίηση της πλεκτάνης.

Τον επόμενο μήνα μία ακόμη οικογένεια πιάστηκε επ'αυτοφώρω να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα στην ίδια γειτονιά. Από τότε ήρθαν στην επιφάνεια δεκάδες περιπτώσεις «live streaming» παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε διάσπαρτες περιοχές των Φιλιππίνων. Το εύκολο χρήμα που δεν εμπεριείχε «σωματικό σεξουαλικό βιασμό» είχε γίνει μόδα για γονείς που θα έβγαζαν εύκολα χρήματα επενδύοντας σε απλά εργαλεία: Έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και μία web κάμερα.

Πρωταγωνιστές αυτής της ερασιτεχικής ζωντανής τσόντας, τα ανήλικα και ανυποψιάστα παιδιά τους που υπάκουαν βουβά στις οδηγίες των γονιών τους. Γδυθείτε, ξαπλώστε, χορέψτε...

Τα παιδιά σε αυτές τις περιοχές «εργάζονται» σαν τους δείκτες του ρολογιού και φυσικά πάντα βάσει τοπικής ώρας σε σχέση με τις άλλες χώρες. Morning live streaming για τους ενδιαφερόμενους πελάτες από την Ευρώπη και την Αμερική και πιο βραδινές ώρες για το Αυστραλιανό πελατολόγιο...

Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στις Φιλιππίνες τα οποία αναμείχθηκαν σε τέτοιες "μπίζνες" αποφέροντας κέρδη στους προωθητές γονείς τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές μάλιστα, οι φτωχοί κάτοικοι άρχισαν να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας πληρώνοντας αδρά για να αυξήσουν την ταχύτητα του Ίντερνετ στα σπίτια τους και κάνοντας συνεχείς αναβαθμίσεις στις υπηρεσίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ταυτόχρονα οι ενδιαφερόμενοι παιδεραστές, συνέχιζαν ανενόχλητοι την εμετική δράση τους, καθώς «κατέβαζαν» το πορνογραφικό υλικό σε σκληρούς δίσκους με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αρχές να τους συλλάβουν αφού δεν υπήρχαν απτά στοιχεία online.

Επιστρέφοντας στην ιστορία που ξεκίνησα να σας διηγούμαι, κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι με τα ανήλικα κορίτσια, οι επικεφαλής της επιχείρησης σκέφτηκαν ότι τα αθώα παιδιά θα αποδέχονταν με χαρά και ανακούφιση την εξάρθρωση της σπείρας. Η μυστική πράκτορας όμως συνειδητοποίησε ότι η 13χρονη Νικόλ, δεν αισθάνθηκε ανακούφιση, αλλά προδοσία.

Όλες οι μητέρες των παιδιών που εξαναγκάζονταν να χορεύουν γυμνά μπροστά από μία κάμερα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην φυλακή. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με παιδικές χαρές και όμορφους ανθόκηπους. Οι παιδοψυχολόγοι στις αναφορές τους, υποστήριζαν ότι κανένα από τα παιδιά δεν είχε εμφανή σημάδια κακοποίησης. Τόσο που σκέπτονταν να τα διαχωρίσουν από τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο ίδρυμα αλλά που είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση και βιασμό. Τα παιδιά αρνούνταν να αποδεχτούν ότι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από τους ίδιους τους γονείς τους. Αντιθέτως τους υποστήριζαν και ήθελαν να επιστρέψουν κοντά τους, στο σπίτι τους. Η τέλεια εξιδανίκευση γονέων...

Το μικρότερο θύμα της υπόθεσης, το τρίχρονο κοριτσάκι, εξακολουθούσε να χορεύει προκλητικά μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά που παραπονούνταν για το θέαμα στους κοινωνικούς λειτουργούς του ιδρύματος. Άλλωστε το παιδί μόνο αυτό ήξερε να κάνει...

Αμέσως μετά την ομαδική σύλληψη των γονέων, το μεγαλύτερο αγόρι, ετών 16, έπαθε σοκ. «Όχι από την κακοποίηση, αλλά από την αστυνομική επιχείριση που έγινε στο σπίτι του», είπε η κοινωνική λειτουργός που είχε αναλάβει την ψυχική του φροντίδα.

Δύο από τα ανήλικα κορίτσια ήταν πεπεισμένα ότι η κακοποίηση που είχαν υποστεί ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό και κατηγορούσαν τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τις μαμάδες τους. «Έλεγαν ότι ήταν απλώς μία δουλειά κι ότι όλα τα παιδιά της γειτονιάς το έκαναν αδιαμαρτύρητα γιατί ήταν εντελώς φυσιολογικό γι' αυτά όπως το να πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε η λειτουργός.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, εμβάσματα των 20 δολαρίων από άγνωστους αποστολείς της Ολλανδίας και άλλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών χωρών έρχονται στο φως χωρίς να μπορούν πάντα οι Αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Ακόμη και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, υπάρχουν μικρά και αθώα παιδιά που κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά με την συγκατάθεση των γονιών τους προκειμένου να φέρουν λεφτά στο σπίτι για τα προς το ζην. Μακάρι ο κόσμος μας να ήταν ιδανικός, όλα να γίνονταν μόνο για το καλό των παιδιών, όμως δυστυχώς αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο που πέφτει στο κενό καθημερινά.

Προσοχή στα παιδιά σας και το Ίντερνετ. Οι παιδόφιλοι καραδοκούν πίσω από μία οθόνη υπολογιστή...

Καλή σας ημέρα.

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved