«Despoina’s little stories»: Το πιο νόστιμο cheesecake!

Γεια σας φίλες μου!

Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή που έκανα κι εγώ για πρώτη φορά χθες! Με αφορμή την γιορτή της κόρης μου, έφτιαξα εύκολα και γρήγορα το πιο δροσερό και νόστιμο cheesecake που έχω φάει ποτέ! Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πολύ την ζαχαροπλαστική, αλλά δε φανταζόμουν ότι το γλυκό μου θα γινόταν ανάρπαστο! Δε σας κρύβω ότι φούσκωσα σαν παγώνι από υπερηφάνεια, αφού όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια για την εξέλιξή μου στην μαγειρική... Σας θυμίζω ότι μέχρι πριν δύο χρόνια, το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν να ετοιμάσω το φαγητό της ημέρας ή ένα γλυκό για καλεσμένους, οπότε καταλαβαίνετε την χαρά μου!

Εχω βγάλει φωτογραφίες όλα τα βήματα της συνταγής για να μη δυσκολευτείτε καθόλου! Πριν ξεκινήσω με την συνταγή πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Φωφώ που μου την έμαθε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:-Τρία μεγάλα πακέτα μπισκότα Digestive-Ενάμιση πακέτο βούτυρο Βιτάμ-Δύο τσίγκινα κουτάκια σαντιγί Ερμόλ.-Τον σουρωμένο χυμό ενός λεμονιού-Ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη-Δύο πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ.-Δύο κουτιά μαρμελάδα Βύσσινο ή κεράσι

Θρυμματίζετε όλα τα μπισκότα -αν θέλετε παχιά στρώση από κάτω, διαφορετικά χρησιμοποιήστε μόνο τα δύο πακέτα- και τα στρώνετε σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. Εγώ έβαλα όλα τα μπισκότα γιατί μου αρέσει η χοντρή στρώση από κάτω και χρησιμοποίησα αυτό το οβάλ πυρέξ. Στη συνέχεια λιώστε ελαφρώς το βούτυρο, περιχύστε το στο τριμμένο μπισκότο και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να φτιάξετε μία ομοιόμορφη στρώση.

Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, χτυπήστε την σαντιγί με την ζάχαρη άχνη, το λιωμένο τυρί και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα!

Απλώστε την κρέμα πάνω από την στρώση με το τριμμένο μπισκότο και αφήστε το πυρεξάκι σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει καλά για να μη σας χυθεί αργότερα η μαρμελάδα που θα βάλετε από πάνω. 

Μετά από 2-3 ώρες βγάλτε το πυρεξάκι σας από το ψυγείο και τοποθετήστε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα την μαρμελάδα. Στρώστε με ένα πλακέ μαχαίρι ή ένα κουτάλι σούπας.

Το cheesecake είναι έτοιμο!

Δυστυχώς, με το που ετοίμασα το γλυκό μου έπεσαν όλοι πάνω με τα μούτρα και δεν πρόλαβα να τραβήξω μία φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα... Σας την χρωστάω για μία επόμενη φορά!

Καλή σας επιτυχία!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ! Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter στο account @Mothersbloggr όπως και στη σελίδα μας στο Facebook (Mothersblog.gr). 

«Despoina’s little stories»: Το πιο νόστιμο cheesecake!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved