Despoina's little stories: «Ας γινόμουν για λίγο παιδί!»

Σήμερα ήταν μία σημαντική μέρα για την Έλενα! Ξυπνήσαμε νωρίς, βάλαμε τα καλά μας και ετοιμάσαμε την καινούρια μας τσάντα για το νηπιαγωγείο.

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina's little stories: «Ας γινόμουν για λίγο παιδί!»

Ακόμη δε μπορώ να πιστέψω πόσο μεγάλωσε το μικρό μου κοριτσάκι και φυσικά μαζί της κι εγώ. Θυμάμαι σαν χθες που έμοιαζε με μικροσκοπικό κουτάβι μέσα στα χέρια μου, που δε μιλούσε και με κοιτούσε μέσα στα μάτια προσπαθώντας να μου δείξει πόσο με αγαπάει. Κι έτσι σιγά σιγά μεγάλωσε, περπάτησε, μίλησε και σήμερα δε βάζει γλώσσα μέσα. Πλέον η Έλενα, μπορεί να σε κολλήσει στον τοίχο με τα επιχειρήματά της και να σε βάλει κανονικά στη θέση σου.

Σήμερα την παρατηρούσα καθώς περιμέναμε το σχολικό. Ήταν χαρούμενη και ανέμελη και προσπαθούσε με το βλέμμα της να εντοπίσει τον Ιάσονα. Πουθενά ο Ιάσονας. Κάπου θα αλήτευε το βράδυ και θα έχει αποκοιμηθεί κάτω από καμιά σκιά. Μάταια ξεσήκωσε τη γειτονιά η Έλενα με τις φωνές της. Σήμερα του έβαλε απουσία.

ELENABACKTOSCHOOL2 1

Μπροστά μου έβλεπα ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Έπιασα τον εαυτό μου να ζηλεύει. Εκείνη θα πάει στο σχολείο να συναντήσει τους συμμαθητές της, να παίξουν στην αυλή, να κάνουν αστεία και να γελάσουν με την ψυχή τους χωρίς κανένα άγχος για τίποτα. Εγώ, πρέπει να ανέβω γρήγορα στο σπίτι, να ταΐσω το μωρό που δεν έκλεισε μάτι πάλι χθες, να κάνω δουλειές στο σπίτι μισοκοιμισμένη και ξενυχτισμένη, να κάνω γυμναστική (τελείως καταναγκαστικά) για να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης, (.... και να επανακτήσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση) και μετά να πάω στην τράπεζα να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, να επιστρέψω γρήγορα στο σπίτι για να μαγειρέψω, να πάρω την Έλενα από το σχολείο, να παίξουμε, να μιλήσουμε, να αγκαλιαστούμε, να ταΐσω ξανά το μωρό, να το πλύνω και να το κοιμίσω και όλα αυτά φυσικά λίγες μέρες πριν επιστρέψω στο γραφείο, χωρίς εξωτερικά ραντεβού και έξτρα υποχρεώσεις.

Ναι λοιπόν! Ζηλεύω πολύ την Έλενα. Κι εκείνη τη στιγμή που το σκέφτομαι, σιγοτραγουδάω ασυναίσθητα «Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουν πάλι παιδί πίσω να βρισκόμουνα, στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία και τους καθηγητές που κοιτάζουν καχύποπτα τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα!».

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια!

Βρείτε όλα τα Back to School άρθρα μας εδώ

Καλή σας ημέρα,

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved