Despoina’s little stories: «Μαμά σήμερα θα φτιάξω ελιοπιτάκια»!

Η Έλενα από πολύ μικρή με βλέπει στην κουζίνα. Όχι γιατί πρέπει, αλλά κυρίως γιατί μου αρέσει να μαγειρεύω φαγητά και να φτιάχνω γλυκά (ειδικά το δεύτερο).

Despoina’s little stories: «Μαμά σήμερα θα φτιάξω ελιοπιτάκια»!

Μαγειρεύοντας, νιώθω ότι προσφέρω στην οικογένειά μου, νιώθω δημιουργική και διώχνω όλο το στρες της ημέρας.
Κάπως έτσι η μικρή μου, απέκτησε μία έμφυτη αγάπη για την μαγειρική και την ενασχόληση στην κουζίνα. Κάθε φορά που φτιάχνουμε μαζί ένα γλυκό, είναι παιχνίδι για εμάς. Μία γλυκιά ιεροτελεστία. Ποδιά, κουτάλες, υλικά, μίξερ... Η καλύτερή της, όχι πάντα όμως και για μένα, αφού στο τέλος η κουζίνα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Το μόνο μειονέκτημα για τη μαμά, είναι η φασίνα μετά τα μεγαλουργήματα της μικρής πριγκίπισσας.

Δε χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να βρω την καλύτερη ενασχόληση που θα μπορούσε να έχει η Έλενα. Η δημιουργική απασχόληση έχει όνομα και αυτό είναι το «My Place»! ίσως οι περισσότερες από εσάς να το γνωρίζετε ήδη, όμως νιώθω την ανάγκη να το πω και σε όλες εκείνες τις μανούλες που δεν το γνωρίζουν ακόμα, όπως δεν το γνώριζα κι εγώ!

Το «My Place» γεννήθηκε μέσα από την επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία των εμπνευστών του στην Αμερική, εκεί όπου η δημιουργική απασχόληση, έχει αναγνωριστεί ως προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των νοητικών, κοινωνικών και ψυχικών δεξιοτήτων των παιδιών. Απευθύνεται σε παιδιά 12 μηνών έως 6 ετών και τους γονείς τους. Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και χαρούμενο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν νοητικά και συναισθηματικά.

Μέσα σε όλα αυτά τα προγράμματα που διαθέτει, εμείς επιλέξαμε... την μαγειρική φυσικά και τους «Μικρούς Σκούφους». Μία φορά την εβδομάδα, το κορίτσι μου μεγαλουργεί σε μία από τις όμορφες παιδικές αίθουσες του «My Place», την κουζίνα, όπου με την καθοδήγηση μίας πανέμορφης και γλυκιάς δασκάλας, τα παιδάκια στην ηλικία της κόρης μου φτιάχνουν εναλλάξ γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

Την τελευταία φορά, η Έλενα ήρθε όλο ενθουσιασμό και μου είπε: «Μαμά! Μάντεψε! Σήμερα θα φτιάξουμε ελιοπιτάκια!». Νόμιζα ότι δεν άκουσα καλά. Μα πώς γίνεται τόσο μικρά χεράκια να φτιάξουν μία τόσο απαιτητική συνταγή; Όπως καταλαβαίνετε, δεν ξεκόλλησα από το τζάμι όπου παρακολουθούσα βήμα βήμα την Παρασκευή των ελιοπιτακίων!

Τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε και την δασκάλα της μαγειρικής, και τα παιδιά, αλλά κυρίως εμάς τους γονείς τους που δεν πιστεύαμε πόσο νόστιμα πιτάκια έφτιαξαν τα μικρά μας!

Γι' αυτό λοιπόν κι εγώ «έκλεψα» την συνταγή από το «My Place» και σας την παρουσιάζω σήμερα στο Mothersblog.gr για να την φτιάξετε κι εσείς με τα παιδάκια σας στο σπίτι!

Συνταγή για Ελιοπιτάκια

Υλικά για το φύλλο:

2 κ.σ λάδι
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
5 κ.σ αλεύρι ολικής άλεσης
1/8 κ.γ Baking Powder

Υλικά για τη γέμιση:

2 κ.γ ελιά καθαρισμένη και κομμένη σε ροδελάκια
1 κ.γ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/8 κ.γ ξερό δυόσμο

Καλή επιτυχία!
Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!
Καλή σας μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved