«Οι γλυκιές χειρονομίες του μωρού μας που είναι πολύ πιο δυνατές από τις λέξεις…»

Λένε ότι η γλώσσα του σώματος είναι η πιο αληθινή... Ακόμη κι αν δε μπορείς να εκφράσεις προφορικά τα συναισθήματά σου, οι κινήσεις του σώματός σου σε προδίδουν και πάντα λένε την αλήθεια.

«Οι γλυκιές χειρονομίες του μωρού μας που είναι πολύ πιο δυνατές από τις λέξεις…»

Η μικρή μου μεγάλωσε πια, πλέον μιλάμε κανονικά, συνεννοούμαστε άψογα σαν δύο μεγάλοι άνθρωποι. Είμαι περήφανη για την εξέλιξή της, αφού έκανα πάντοτε ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει γερές βάσεις. Πάντα της μιλούσα λες και απευθυνόμουν σε έναν ενήλικα που θα καταλάβει οτιδήποτε κι αν του πω. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο, μήνες μετά, να συζητούμε για διάφορα θέματα κι όταν δεν καταλαβαίνει κάποια λέξη να με ρωτά «μαμά τι θα πει τηλεφωνητής;», ή «μαμά τι θα πει προαγωγή;». Μου έρχεται να γελάσω, αλλά πάντα κρατιέμαι και με πολύ επεξηγηματικό τρόπο προσπαθώ να της μεταφέρω την έννοια των λέξεων.

Καμιά φορά λοιπόν, σκέφτομαι ότι ίσως βιάστηκα λίγο... Βλέπω περσινά ή προπέρσινα βίντεο στο κινητό μου με την Έλενα σχεδόν μωρό να προσπαθεί να μου εξηγήσει αυτό που θέλει με έντονες κινήσεις, με εκφράσεις και κραυγούλες και σκέφτομαι ότι αυτές οι στιγμές δε θα επιστρέψουν ποτέ ξανά. Οι στιγμές που αντί να μου πει «μανούλα σ' αγαπώ», άπλωνε τα χεράκια της, τα τύλιγε σφιχτά γύρω από τον λαιμό μου και καθόταν εκεί για ώρα χωρίς να μιλήσει. Στιγμές που αντί να με ρωτήσει «μανούλα να σου δώσω ένα φιλάκι;», απλώς άγγιζε τα χειλάκια της στο μάγουλό μου λέγοντας «μα!». Στιγμές που ήταν άρρωστη κι αντί να μου παραπονεθεί «μαμά πονάει η κοιλίτσα μου», κούρνιαζε στην αγκαλιά μου, έπαιρνε τα χέρια μου και ακουμπούσε τις παλάμες μου στην κοιλιά της.

Στιγμές ανεκτίμητες και αξέχαστες που θα τις φυλάω για πάντα στο μυαλό μου και την καρδιά μου...

Όλα αυτά τα συναισθήματα τα ένιωσα από το πολύ πολύ όμορφο, ξεχωριστό και γλυκό video που έκανε ακόμα μία φορά η Pampers ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Ας δημιουργήσουμε όλες οι μανούλες μία όμορφη ανάμνηση με το μωρό μας.

Καλό σας απόγευμα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved