«Μη παλεύεις με την κέτσαπ, το μελάνι και τη σοκολάτα! Μπορείς να εξαφανίσεις τους λεκέδες με τα πιο έξυπνα tips!»

Αγαπημένη Ελληνίδα μάνα νοικοκυρά μη νιώθεις μόνη σου! Είμαστε πολλές αυτές που «παλεύουμε» καθημερινά με τους λεκέδες στα ρούχα.

«Μη παλεύεις με την κέτσαπ, το μελάνι και τη σοκολάτα! Μπορείς να εξαφανίσεις τους λεκέδες με τα πιο έξυπνα tips!»

Δεν είσαι η μόνη που κυνηγάει το παιδί από πίσω μη τυχόν και πέσει παγωτό σοκολάτα στο λευκό του πουκαμισάκι. Δεν είσαι η μόνη που απελπίζεται αν στάξει κερί στο λινό τραπεζομάντηλο. Δεν είσαι η μόνη που «ξεγράφει» για πάντα το αγαπημένο της φόρεμα επειδή χύθηκε πάνω του κόκκινο κρασί!

Σε συναισθάνομαι... Γι' αυτό σήμερα μαζί με την Electrolux, σου κάνω αυτό το υπέροχο δώρο που ξέρω ότι λατρέψεις: Τα πιο έξυπνα tips για να απαλλαγείς μια για πάντα από την... «λεκεδο-φοβία» σου!

ΑΙΜΑ
Μην αφήσεις να περάσει χρόνος! Ξέβγαλε αμέσως με κρύο νερό! Θα δεις ότι ο λεκές με το αίμα από κατακόκκινος θα γίνει ροζ, μέχρι που μπορεί να εξαφανιστεί τελείως! Προσοχή: Μόνο με κρύο νερό! Όχι χλιαρό!

ΜΕΛΑΝΙ, ΣΤΙΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ, ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΑ
Αν δεν βοηθήσει το απορρυπαντικό σου, δοκίμασε οινόπνευμα. Θα δεις ότι το χρώμα θα αρχίσει να διαλύεται σιγά σιγά.

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ
Αν το ύφασμα του ρούχου αντέχει, πλύνε το στους 95 βαθμούς. Αν ο λεκές επιμείνει σε λευκό ρούχο, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις διάλυμα οξαλικού οξέος* το οποίο μπορεί να ξεβάψει τον χρωματιστό λεκέ.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφαίρεσε τα υπολείμματα σοκολάτας, κατάψυξε το ύφασμα και βούρτσισε τη σοκολάτα πριν πλύνεις το ρούχο!

ΡΕΤΣΙΝΙ
Καθάρισε τον λεκέ με ένα πανί νοτισμένο σε νέφτι* . Στη συνέχεια, πλύνε το ρούχο σου κανονικά!

ΚΡΑΓΙΟΝ
Αρχικά, καθάρισε τοπικά τον λεκέ με ένα υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων. Μετά πλύνε κανονικά το ρούχο σου!

ΛΑΔΙ
Άπλωσε μπόλικη ποσότητα αλατιού στη λαδιά. Θα δεις ότι το αλάτι θα απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού από το ύφασμα του ρούχου!

ΣΚΟΥΡΙΑ
Εξαφάνισε τον λεκέ με ταρταρικό ή κιτρικό οξύ* .

ΤΣΙΧΛΑ
Βάλε το ρούχο στην κατάψυξη ή απλά βάλε μία παγοθήκη στο σημείο που είναι κολλημένη η τσίχλα. Στη συνέχεια ξύσε καλά και πλύνε το ρούχο!

ΚΕΡΙ
Τοποθέτησε διπλή στρώση χαρτοπετσέτας ή εφημερίδα ή ένα φύλλο περιοδικού από κάτω και από πάνω από τον λεκέ. Σιδέρωσε με ζεστό σίδερο χωρίς ατμό. Θα δεις το κερί να εξαφανίζεται με σχεδόν μαγικό τρόπο!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Κι όμως υπάρχει αντίδοτο! Μην εκπλαγείς αν λίγη ποσότητα λευκού κρασιού εξουδετερώσει το κόκκινο! Κρασί στο κρασί λοιπόν!

Νοικοκυρούλα μου, δε σου υπόσχομαι θαύματα, άλλωστε η αλήθεια είναι ότι αν έχεις ένα καλό πλυντήριο όπως της Electrolux, τα αποτελέσματα θα είναι σαφώς καλύτερα. Όμως, αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους αιώνιους εχθρούς σου: Τους λεκέδες!

Καλή επιτυχία και καλά πλυσίματα!

*Προσοχή: Μη πλύνεις και μη στεγνώσεις ποτέ ένα ρούχο σε πλυντήριο ή στεγνωτήριο εάν είναι νοτισμένο σε διαλυτικό. Το διαλυτικό θα πρέπει πρώτα να εξατμιστεί, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved