Despoina’s little stories: «Μανούλα, είσαι η πιο καλή μαμά! Σ’ αγαπώ!»

Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές που ζει μία μαμά...

Despoina’s little stories: «Μανούλα, είσαι η πιο καλή μαμά! Σ’ αγαπώ!»

Να ακούει από το παιδί της να της λέει ότι την αγαπά! Η μικρή μου Ποκαχόντας θα γίνει 3 ετών τον Αύγουστο. Εχει ήδη ξεκινήσει να μιλά (ακατάπαυστα) και να εκφράζεται όπως μπορεί. Μπορεί να μην σκίζει η σύνταξή της, αλλά πάντα έχει τον τρόπο να δείχνει αυτά που νιώθει!

Δε θα φανταζόμουν ποτέ, ότι ένα τόσο μικρό παιδί (εγώ ακόμη την αποκαλώ «μωρό») θα είχε αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη. Ξέρω ότι τα παιδιά νιώθουν, όμως δεν ήξερα ότι μπορούν να εκφράζονται τόσο θερμά σε τόσο μικρή ηλικία.

Από τότε που γεννήθηκε η μικρή μου περίμενα τη στιγμή που θα μου έλεγε ότι μ' αγαπά. Έτσι ξαφνικά ήρθε! Ένα πρωινό ξύπνησε αλαφιασμένη από εφιάλτη. Έτρεξε γρήγορα στο κρεβάτι μου, κούρνιασε δίπλα μου, με έσφιξε στην αγκαλιά της και μου είπε: «Μανούλα είσαι η πιο καλή μαμά! Σ' αγαπώ μέχρι τον ουρανό!». Το τελευταίο της το λέω εγώ συχνά: «Αγάπη μου σ' αγαπώ μέχρι τον ουρανό, μέχρι το σπίτι του Θεούλη», οπότε ήταν κάτι που το ήξερε. Όμως το «η πιο καλή μαμά», δεν το είχε ακούσει από κανέναν...

Μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα... Στην αρχή νόμιζα ότι δεν άκουσα καλά. Ευτυχώς ήταν κι ο μπαμπάς της μπροστά ο οποίος με κοίταξε με έκπληξη. Δεν έχασα την ευκαιρία και την ξαναρώτησα: «Αγάπη μου τι είπες;». Εκείνη επανέλαβε το ίδιο και μάλιστα πρόσθεσε «Μανούλα είσαι κουφή;»... Ένιωσα βασίλισσα του κόσμου. Είχα ξεχάσει στο λεπτό όλες μου τις τύψεις και τις ενοχές ότι μπορεί να έχω κάνει πολλά λάθη στο μεγάλωμά της. Μου αρκούσε που εκείνη ένιωθε την αγάπη μου και μου την επέστρεφε με τον καλύτερο τρόπο...

Όπως τότε που ήμασταν στο νοσοκομείο για μέρες με υψηλό πυρετό και λοίμωξη του άνω αναπνευστικού. Είχε νυχτώσει, είχαν φύγει όλοι από το δωμάτιο και είχαμε μείνει οι δυο μας. Ήταν η ώρα των εισπνοών. Μεταξύ πυρετού και εξάντλησης, η μικρή μου, έβγαλε με τα μικρά της χεράκια τη μάσκα, μου ψιθύρισε «μανούλα θέλω να είμαστε πάντα μαζί!» και αποκοιμήθηκε μετά από λίγα λεπτά... Αυτή είναι μία στιγμή που δε θα ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή!

Η πιο μεγάλη ευτυχία, είναι να σου δείχνει το μωρό σου πόσο πολύ σε αγαπά...

Ευτυχία και δέσμευση μαζί. Για πάντα!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved