Βιτάμ: 70 χρόνια πρωταγωνιστής στην κουζίνα και την καρδιά μας

Μας «συστήθηκε» και το λατρέψαμε, μέσα από τις πεντανόστιμες συνταγές της μαμάς και εμείς, μέσα από τα πιάτα μας, το «γνωρίσαμε» στα παιδιά μας. 

Βιτάμ: 70 χρόνια πρωταγωνιστής στην κουζίνα και την καρδιά μας

Βρίσκεται πάντα στη λίστα, στο καλάθι του super market, αναπόφευκτα και στο ψυγείο μας. Είναι συνδεδεμένο και «κρυμμένο» στις πιο γλυκιές και αλμυρές… αναμνήσεις. Μας συντροφεύει σε απλές καθημερινές στιγμές, από την απόλαυση του πρωινού καφέ παρέα με όλη την οικογένεια, μέχρι τις πιο «επίσημες», όπως ένα γιορτινό τραπέζι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι απλά ένα ακόμη θρεπτικό και γευστικό συστατικό στην κουζίνα μας. Είναι ένα πολύ «τρυφερό» και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, το οποίο όχι μόνο κάνει πιο ενδιαφέρον το γεύμα μας, αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό.

Αν αναλογιστεί κάποιος όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να διαπιστώσει και για ποιο λόγο, το διαχρονικό πλέον Βιτάμ, παραμένει εδώ και 70 χρόνια μία κλασική αξία για κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά και η πρώτη επιλογή στην κατηγορία του. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τα τρία βασικά facts τα οποία το καθιέρωσαν σε «πρωταγωνιστή» της κουζίνας και για αυτό πρέπει κάθε νοικοκυρά, πόσο μάλλον… μανούλα να τους γνωρίζει!

diaxroniko vitam 2

Πλούσια πηγή καλών λιπαρών

Είναι σημαντικό το πρόσωπο το οποίο καθορίζει τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν όλης της οικογένειας, δηλαδή η μαμά, να μπορεί να ξεχωρίσει τα «καλά» από τα «κακά» λιπαρά. Τα «καλά» λιπαρά, είναι στοιχεία το οποία αναβαθμίζουν τη γεύση του κάθε πιάτου, δίνοντας συγχρόνως ακόμη περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό μας καθώς έχουν δομικό ρόλο στη σύσταση των κυττάρων μας. Επιπλέον, βοηθάνε στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, στην καλή πνευματική λειτουργία, στη διατήρηση μίας ισορροπημένης θερμοκρασίας του σώματος και στη μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων όπως οι βιταμίνες A, Ε και D. Δύο μερίδες Βιτάμ (20 gr), είναι αρκετές για να προσλάβουμε σημαντική ποσότητα της ημερήσιαςσυνιστώμενης ποσότητας σε ω-3 και ω-6 λιπαρά.

diaxroniko vitam 3

Γεμάτο βιταμίνες Α, Ε, D

Αν αναρωτιέσαι γιατί κάθε ελληνικό παραδοσιακό πρωινό, περιλαμβάνει πάντα φέτες ψωμί με Βιτάμ, σκέψου μόνο πως περιέχει τρία διαφορετικά είδη βιταμινών, A, E και D, οι οποίες προστατεύουν και ενισχύουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας. Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για την υγεία των ματιών και του δέρματος και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη D από την άλλη, ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό μας και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και των μυών, ενώ η βιταμίνη Ε είναι το «απόλυτο» και φυσικό αντιοξειδωτικό.

diaxroniko vitam 4

Εμπλουτίζει τη διατροφή μας

Αυτό που μας κάνει να αγαπάμε ακόμη περισσότερο το Βιτάμ, είναι πως φροντίζει να μας παρέχει επιλογές. Έτσι, τη χρονιά που αφήσαμε πίσω, μας επιφύλασσε μία διατροφική… έκπληξη, αφού ήταν εκείνο που μας έδωσε τη γευστική «αφορμή» που αναζητούσαμε για να στραφούμε σε μία περισσότερο φυτική διατροφή, ανάλογη με τις σύγχρονες τάσεις. Τα τρία μοναδικά και 100% φυτικά ροφήματα Σόγιας, Αμυγδάλου, Φουντούκι-Κακάο, ήταν οι ευεργετικές για τον οργανισμό επιλογές, οι οποίες «απογείωσαν» τις συνταγές μας, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ δεν χορταίνουμε να τις απολαμβάνουμε ζεστές ή κρύες, όλο το χρόνο, κάθε μέρα, σε μία vegan, σαρακοστιανή -ή και όχι- διατροφή!

diaxroniko vitam 5



Φαντάζομαι τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί το αγαπημένο Βιτάμ βρίσκεται στο 75% των ελληνικών νοικοκυριών! Δεν είναι μόνο η ανεπανάληπτη, νόστιμη γεύση ή τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχει, είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει κερδηθεί και κάθε φορά που το επιλέγεις, ξέρεις πως για όσους αγαπάς, έχεις επιλέξει ό,τι καλύτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved