Μπαμπάς: Πρώτη φορά μόνος στο σπίτι με το μωρό! Οδηγίες προς ναυτιλλομένους!

Και φτάνει επιτέλους η στιγμή μετά την γέννηση του πρώτου μωρού, που η γυναίκα-μαμά θα θελήσει και θα χρειαστεί να βγει λίγο έξω με τις φίλες της. Είναι η ίδια στιγμή που ο μπαμπάς θα μείνει για πρώτη φορά μόνος στο σπίτι με το μωρό!

Μπαμπάς: Πρώτη φορά μόνος στο σπίτι με το μωρό! Οδηγίες προς ναυτιλλομένους!

Αγαπητέ μπαμπά, μην πανικοβάλλεσαι! Εχεις μπροστά σου λίγες ώρες αλλά θα τις περάσεις πολύ διασκεδαστικά! Κλείσε την τηλεόραση και τον υπολογιστή και αφιέρωσε τον χρόνο σου σε μια διαφορετική εμπειρία γνωρίζοντας καλύτερα το μωρό σου!

Μη φοβάσαι να εξερευνήσεις νέα πράγματα μαζί του! Οι γυναίκες έχουν την τάση να λένε ότι οι άνδρες είναι και αυτοί παιδιά! Να η ευκαιρία λοιπόν να αποδείξεις το αντίθετο! Αν ο καιρός είναι καλός ετοίμασε το καρότσι! Πάρε μαζί γάλα, κουβερτούλα, νερό, έξτρα πάνα, μωρομάντηλα και απόλαυσε την βόλτα και τον χρόνο που περνάς μαζί με το μωρό σου!

Σε περίπτωση που μείνετε σπίτι, μπορείτε εξίσου να διασκεδάσετε! Πάρε το μωρό αγκαλίτσα, βάλε τραγουδάκια, τραγούδα του, χόρεψε μαζί του, κάνε του αστείες γκριμάτσες ,αυτές που δε θα ήθελες ποτέ κανείς να σε δει να κάνεις!

Τα μωρά αγαπούν να εξερευνούν! Κάθε μέρα για αυτά είναι μια μέρα γεμάτη με νέα πράγματα για να ανακαλύψουν. Δώσε λοιπόν στο χεράκι του διάφορα πράγματα να κρατήσει , με προσοχή όμως γιατί τα μωρά έχουν την τάση να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους κι αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά έτσι τα μωρά «καταλαβαίνουν» τι είναι αυτό που κρατάνε! Είναι ο δικός τους τρόπος να γνωρίσουν τον κόσμο!

Δεν είναι όλα ρόδινα! Να που έφτασε και η ώρα της γκρίνιας… Το πιο πιθανό είναι η μαμά να έχει γυρίσει σπίτι ακριβώς στο πρώτο ουάαα του μωρού! Δεν μπορείς όμως να βασιστείς σε αυτό γι’ αυτό πρέπει να ξέρεις ότι το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος να σου δείξει το μωρό ότι χρειάζεται κάτι. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει για να επικοινωνεί. Η μητέρα και μόνο από τον τόνο που έχει το κλάμα, μπορεί να αναγνωρίσει τι θέλει , καθώς αυτό γίνεται πολλές φορές μέσα στην μέρα όταν ο μπαμπάς είναι στην δουλειά! Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που ζητάει. Αν δεν έχει φάει θα πεινάει, αν δεν έχει αλλάξει πάνα θα έχει λερωθεί, αν δεν έχει κοιμηθεί θα νυστάζει... Επίσης, μπορεί απλά να βαριέται και να θέλει κάτι διαφορετικό να κάνει! Δοκίμασε διάφορα πράγματα και θα βρεις τελικά τι είναι αυτό που χρειάζεται! Αν παρόλα αυτά δεν σταματάει να κλαίει με τίποτα, τότε μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο την μαμά και να ζητήσεις την βοήθειά της μέχρι να γυρίσει. Το βασικό είναι να μην πανικοβληθείς από το πρώτο κλάμα!

Οταν λοιπόν η μαμά γυρίσει σπίτι, μην τρέξεις στην πόρτα να παραδώσεις το μωρό και να φύγεις γρήγορα με κάποια δικαιολογία! Ασε τη μαμά να μπει στο σπίτι, να ζητήσει το παιδί και κάτσε μαζί της δέκα λεπτά να της πεις τι κάνατε και πώς περάσατε με το μωρό, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ώστε να μάθεις τι θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις και να εφαρμόσεις για την επόμενη φορά!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved