Παιχνιδάκι με το νεογέννητό σας

Το παιχνίδι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού σας.

Παιχνιδάκι με το νεογέννητό σας

Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να βοηθήσετε το μωρό σας στην κατανόηση και την αλληλεπίδραση με τον κόσμο γύρω του. Γι’ αυτό αρχίστε να παίζετε απλά παιχνίδια και να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, καθώς μεγαλώνει το μωρό σας.

«Ανακάλυψα ότι ο καλύτερος τρόπος να παίζω με το μωρό μου ήταν με πράγματα που ήδη έκανα ενστικτωδώς, όπως: η πολλή κουβέντα, το τραγούδι, ο απαλός χορός ή να του δίνω κάτι καινούργιο να κοιτάζει ή να επεξεργάζεται.» Μπιάνκα, μαμά του Πάολο, 3 μηνών.

Τα πρώτα παιχνίδια για τα μωρά

  • Τραγουδήστε και χορέψτε απαλά με διάφορα είδη μουσικής.Στα μωρά αρέσει πολύ να ακούνε τη φωνή σας.
  • Κουνήστε με αργό τρόπο μπρος-πίσω, μερικά φωτεινά, χρωματιστά αντικείμενα και αφήστε το μωρό να σας ακολουθήσει με τα μάτια του. Τα μάτια των μωρών μαθαίνουν να βλέπουν σχήματα, χρώματα και κίνηση.
  • Αφήστε τα να νιώσουν διαφορετικές υφές αντικειμένων -όπως η τσόχα, το δέρμα και το βαμβάκι- και παρακολουθήστε με πόση περιέργεια αντιδρούν.
  • Διασκεδάστε, ξαπλώνοντας ""μπρούμυτα"" στο πάτωμα με το μωρό σας και παίξτε «κούκου-τα» στον καθρέφτη. Σίγουρα θα εισπράξετε χαμόγελα.

Να θυμάστε ότι πάντα προέχει η ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια από μαλακά υλικά.

Αποφύγετε αιχμηρά, βαριά και μικρά αντικείμενα που κινδυνεύει να καταπιεί το μωρό σας.

Οι συμβουλές της Μαίας: H επικοινωνία με το μωρό σας

Η μητέρα με το μωρό της έχει μια ιδιαίτερη επικοινωνία που αρχίζει από την περίοδο της κύησης. Γνωρίζει την φωνή της πριν ακόμη γεννηθεί ,αντιδρά ακόμη και όταν η έγκυος χαϊδεύει την κοιλιά της στρέφοντας το σώμα του προς το άγγιγμα της. Κατά την διάρκεια της γέννησης και κατά την έξοδο του εμβρύου στο στρεσογόνο εξωμήτριο περιβάλλον η φωνή της μητέρας του το ηρεμεί και το καθησυχάζει. Έτσι από τις πρώτες μέρες της γέννησης αρχίζει μια σχέση μαγική, μια σχέση που επίκεντρο έχει το πολυτιμότερο πλάσμα του κόσμου, το νεογέννητο!

Τα Pampers Premium Care χαρίζουν στο μωρό σας την ιδανική προστασία για την επιδερμίδα του, για να αισθάνεται μόνο αγάπη από το πρώτο άγγιγμα. Οι πάνες της σειράς Pampers Premium Care συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Pampers Premium Care στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved