5 tips για ένα διασκεδαστικό ταξίδι με το μικρό σας!

Μπορεί προετοιμαζόμενες για το ταξίδι που σκοπεύετε να πάτε οικογενειακώς και με μικρό παιδί να διαπιστώσατε πως έχετε πάρει όλο σας το βιος, όμως έτσι είναι όταν έχεις μωρό.

5 tips για ένα διασκεδαστικό ταξίδι με το μικρό σας!

Το θέμα είναι να κάνετε αυτό το ταξίδι διασκεδαστικό τόσο για εσάς και τον σύντροφό σας όσο και για το ίδιο το παιδί που μπορεί και να κουραστεί αν το ταξίδι είναι οδικώς και αρκετές ώρες μέχρι τον προορισμό. Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να περάσετε όμορφα και κατά τη διαδρομή.

Έχετε υπομονή με τον χρόνο

Ένα ταξίδι με παιδί σίγουρα γίνεται πολύ πιο μεγάλο χρονικά από ό,τι αν επρόκειτο μόνο για ενήλικες και αυτό γιατί με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο θα πηγαίνετε με χαμηλή ταχύτητα αλλά και επειδή θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές στάσεις, είτε για να φάει, είτε για να το αλλάξετε. Γι' αυτό και θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον τρεις ώρες επιπλέον στο ταξίδι σας.

Η σωστή προετοιμασία είναι το παν

Θα πρέπει οι νέες μητέρες να είναι προετοιμασμένες για το οτιδήποτε. Από το να κάνει κάποια ζημιά το παιδί επειδή εκείνη τη στιγμή πίνει το γάλα του μέχρι να νιώσει ναυτία από το αυτοκίνητο και να χρειαστεί να κάνει εμετό. Έτσι, θα πρέπει να κάνετε σωστή προετοιμασία και να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, κυρίως για το παιδί. Ακόμα και επιπλέον αλλαξιά ρούχα γιατί μπορεί το παιδί να λερωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πάρτε μαζί σας πολλά σνακ

Το παιδί ίσως πεινάει συνεχώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού γι' αυτό και θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετά σνακς για να τρώει. Σνακ θα χρειαστείτε και εσείς άλλωστε αν το ταξίδι είναι μεγάλο.

Τραγουδήστε και διασκεδάστε

Αν το παιδί αρχίσει να βαριέται, ξεκινήστε να τραγουδάτε ένα τραγούδι που του αρέσει και ενθαρρύνετέ το να σας συνοδεύσει. Είναι σίγουρο ότι το κέφι σας θα απογειωθεί.

Μορφώστε το

Ένα ταξίδι είναι ό,τι πρέπει για να αλλάζει το παιδί συνεχώς εικόνες και εσείς να εμπλουτίζετε τις γνώσεις του. Αν έχετε πληροφορηθεί καλά για τα μέρη που θα περάσετε με το αυτοκίνητο, επισημάνετέ τα κάθε φορά που περνάτε από αυτά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και είναι σίγουρο ότι το παιδί θα τα συγκρατήσει και σίγουρα θα περάσει πολύ καλά και θα ζητά να του λέτε συνέχεια πράγματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved