7 συμβουλές ασφαλείας για δραστήρια μωρά

Ως γονέας, το να βλέπεις πως το μωρό σου αρχίζει να μπουσουλάει είναι μια απίστευτα συναρπαστική εμπειρία, αλλά και μια γερή δοκιμασία νεύρων.

7 συμβουλές ασφαλείας για δραστήρια μωρά

Μαζί με την κινητικότητα του μωρού σας, καταφθάνει και ένα κύμα ανησυχίας για την ασφάλεια του που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί ξανά στο παρελθόν.

Και ενώ τίποτα δεν αντικαθιστά το άγρυπνο μάτι του γονέα, οι ακόλουθες 7 βασικές συμβουλές θα σας εξασφαλίζουν ότι εσείς και το σπίτι σας θα είστε έτοιμοι για την ημέρα που το μωρό σας θα αρχίσει να μπουσουλάει.

1. Κατεβείτε στο ύψος του μωρού σας -Κυριολεκτικά.
Μόλις το μωρό σας ξεκινήσει να μπουσουλάει, πέστε στα γόνατα και ξεκινήστε και εσείς να μπουσουλάτε μέσα στο σπίτι, σημειώνοντας ακριβώς ποια αντικείμενα βρίσκονται στην εμβέλειά του. Αυτό θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε τυχόν κινδύνους για το μωρό σας.
Για παράδειγμα, μπουσουλώντας κάτω από το γραφείο σας, μπορεί να εντοπίσετε την ηλεκτρική σύνδεση που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και θα πρέπει να καλυφθεί.

2. Βάλτε εμπόδια στις σκάλες.
Αν έχετε σκάλες στο σπίτι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πόρτες ασφαλείας τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της σκάλας. Αν χρησιμοποιείτε πόρτες ασφαλείας που ανοίγουν με την πίεση, μην ξεχνάτε πως ένα μωρό που έχει αρκετό βάρος μπορεί κάποια στιγμή να τις ανοίξει. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι οι πόρτες που στηρίζονται στον τοίχο.

3. Κόψτε τα καλώδια.
Σιγουρευτείτε πως οτιδήποτε διαθέτει καλώδιο βρίσκεται εκτός εμβέλειας του μωρού, συμπεριλαμβανομένης της ενδοεπικοινωνίας και του τηλεφώνου. Επίσης, μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να επενδύσετε σε κουρτίνες και παράθυρα που δεν διαθέτουν κορδόνι.

4. Απομακρύνετε μεγάλα και βαριά αντικείμενα.
Μόλις το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει, θα προσπαθήσει να ανέβει σε διάφορα αντικείμενα. Σιγουρευτείτε ότι οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ενυδρεία, οι βιβλιοθήκες, τα έπιπλα, και οι μεγάλες οικιακές συσκευές στηρίζονται στον τοίχο ή στο πάτωμα.

5. Κλειδώστε οτιδήποτε επικίνδυνο.
Το γκαράζ, το υπόγειο, το μπάνιο, η αίθουσα του γυμναστηρίου και το γραφείο, είναι δωμάτια που το περιεχόμενό τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για το μωρό σας. Οποιοδήποτε ντουλάπι περιέχει απορρυπαντικά, μπογιές, βαριά εργαλεία, βάρη, μικρά κομμάτια ή χημικά κάθε είδους, πρέπει να κλειδωθεί και να βρίσκεται εκτός εμβέλειας.

6. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά σε όλες τις γωνίες και τις πρίζες.
Όλες οι αιχμηρές γωνίες στα έπιπλα πρέπει να διαθέτουν προστατευτικά, και όλες οι ηλεκτρικές πρίζες πρέπει να «ντυθούν» με ειδικά καλύμματα.

7. Μάθετέ του να περπατάει με ασφάλεια.
Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο να περπατήσει, εξασκηθείτε πηγαίνοντας πάνω-κάτω στη σκάλα, δείχνοντάς του ότι πρέπει πάντα να κρατιέται από το κάγκελο. Επίσης, απομακρύνετε κάθε μικρό χαλάκι που θα μπορούσε να το κάνει να γλιστρήσει και να πέσει.

Οι βασικές αυτές συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού σας μπορούν να σας χαρίσουν ένα αίσθημα σιγουριάς καθώς αυτό θα αρχίζει να κινείται στο σπίτι.

Αίσθημα σιγουριάς θα σας χαρίσουν και τα Pampers Baby-Dry, τα οποία περιέχουν 3 απορροφητικά κανάλια που βοηθούν στην απορρόφηση του υγρού και την ομοιόμορφη κατανομή του, καθώς και πολύ ελαστικά πλαϊνά ώστε να προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος και στην κίνηση του μωρού για να μην εντοπίσετε καμία δυσάρεστη διαρροή!

Τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να προλαβαίνετε τους ρυθμούς του μωρού σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved