Συμβουλές για τον ύπνο: βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας. Ακολουθούν κάποιες οδηγίες για τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για ύπνο, που απαντούν στην ερώτηση για το πώς να βοηθάτε το μωρό σας να κοιμηθεί.

Συμβουλές για τον ύπνο: βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί

Αισθανθείτε την ατμόσφαιρα του δωματίου του.
Στόχος είναι μία θερμοκρασία που είναι ιδανική για έναν ελαφριά ντυμένο ενήλικα. Το μωρό σας θα αποκοιμηθεί εύκολα, όταν νοιώθει βολικά και άνετα.

Ντύστε το ελαφριά.
Τα πολλά ρούχα μπορούν να κάνουν το μωρό σας να ιδρώσει και να εκνευριστεί, κάτι που δε συμβάλλει στο να κοιμηθεί. Να θυμάστε ότι τα μωρά συνήθως χρειάζονται ένα μόνο ρούχο παραπάνω από τους ενήλικες, έτσι ένα φανελάκι με έναν βαμβακερό υπνόσακο είναι αρκετό για τα περισσότερα κλίματα.

Μετατρέψτε το δωμάτιό του σε χώρο χαλάρωσης.
Αποφύγετε τα έντονα χρώματα στους τοίχους και προτιμήστε πιο γήινους τόνους που θα προσδώσουν στο χώρο μια αίσθηση χαλάρωσης. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τους ήχους την ώρα του ύπνου και απομακρύνεται παιχνίδια που θα κρατήσουν το μωρό σας σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό για τον ύπνο του το δωμάτιο να αποτελεί ένα φιλικό μέρος για εκείνο.

Διατηρείτε το δωμάτιο σκοτεινό.
Τα παντζούρια ή οι κουρτίνες θα προστατέψουν το δωμάτιο από το πρωινό φως. Το να εγκαταστήσετε ροοστάτες στο φωτισμό του δωματίου του μωρού σας είναι άλλος ένας τρόπος για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Χαμηλώστε τα φώτα όταν ετοιμάζετε το μωρό σας για ύπνο, χαμηλώνοντάς τα όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

Ορισμένα μωρά κοιμούνται καλύτερα όταν ακούνε να λειτουργεί το πλυντήριο ή η ηλεκτρική σκούπα, έτσι μη διστάσετε να κάνετε τις δουλειές σας, ενώ το μωρό σας κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Ο τακτικός θόρυβος είναι ηρεμιστικός και βοηθάει ορισμένα μωρά να κοιμηθούν. Αλλά όμως, είναι ευερέθιστα και ξυπνούν με ελάχιστο θόρυβο.

Δε χρειάζεστε ακριβή διακόσμηση ή πολυτέλειες για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο καταφύγιο ύπνου στο δωμάτιο του μωρού σας. Ακολουθήστε τα μηνύματα που παίρνετε από το μωρό σας και πολύ σύντομα θα ονειρεύεται!

Και για να έχει το μωράκι σας μια όμορφη νύχτα μην ξεχνάτε τις πάνες Pampers Baby Dry!

44443435434456546

Τα Pampers Baby – Dry, με την φόρμουλα Micro Pearls, στον πυρήνας της πάνας, απορροφούν έως και 30 φορές το βάρος τους, «κλειδώνοντας» την υγρασία καλύτερα από άλλα απορροφητικά υλικά. Έτσι, το μωράκι απολαμβάνει έως και 12 ώρες στεγνότητας γεγονός που συντελεί σε έναν καλό και αδιάλειπτο βραδινό ύπνο, ώστε να ξυπνάει κάθε μέρα με πολύ καλή διάθεση!

Μάθετε περισσότερα για τα Pampers Baby – Dry στο παρακάτω link: http://www.pampers.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved