Παιχνίδια φαντασίας, απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού

Είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύσσουν τα παιδιά. Το παιχνίδι τους προχωρά ανάλογα με τη φαντασία τους είτε αυτό είναι ένα τσάι με φανταστικούς φίλους και ακόμη και χωρίς κούπες, είτε φτιάχνοντας μια ιστορία με μαμάδες και παιδιά χρησιμοποιώντας ή όχι κούκλες. Ενισχύει όμως και κάποιες αισθήσεις και ικανότητες.

Παιχνίδια φαντασίας, απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού

Τα παιχνίδια φαντασίας ενισχύουν την επιδεξιότητά τους.

Όταν το μυαλό «ακονίζεται» από μικρό μεγαλώνοντας το παιδί θα έχει εξασκήσει τον εγκέφαλό του έτσι ώστε να λύνει πιο εύκολα ασκήσεις στα μαθηματικά. Αυτό όσο αστείο και να φαίνεται θα γίνει πιο εύκολα, εάν το παιδί σας σε μικρή ηλικία χρησιμοποιούσε τη βούρτσα ως μικρόφωνο, ή ως τηλέφωνο..

Τα παιχνίδια φαντασίας αναπτύσσουν την συναίσθηση στα παιδιά. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι το παιδί μας μπορεί να κάνει κάποιον άλλο ρόλο. Αυτό θα το βοηθήσει να αποκτήσει συναίσθηση για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια παιδιά γύρω τους. Βλέπουν τον κόσμο γύρω τους με άλλο μάτι.

Ενισχύουν τη δυνατότητα οργάνωσης και προγραμματισμού. Το παιδί σχεδιάζει πως θα πάει το παιχνίδι του, προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του και τις σχεδιάζει και στη συνέχεια παίζει. Προσποιείται ότι αντικείμενα είναι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, για παράδειγμα, τα χαρτιά τα κάνουν λεφτά και άλλα.

Ιδέες για παιχνίδια φαντασίας για τα παιδιά σας

Περιπέτειες βασισμένες σε βιβλία: Ιστορίες με πειρατές με ζωάκια και οικογένειες.

Ιστορίες με αλλαγή ρούχων και καθρέφτη. Δώστε του την ευκαιρία να βάλει ακόμη και δικά σας ρούχα και να φανταστεί πως είναι να είναι μεγαλύτερο. Τσάντες και παπούτσια επίσης, φυσικά είναι παιχνίδι που αρέσει στα κοριτσάκια. Κάτι ανάλογο για τα αγοράκια, να κάνουν τους τεχνήτες με ψεύτικα εργαλεία, να φορούν κυάλια και να κάνουν τους εξερευνητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved