Διασκεδάστε παραβιάζοντας τους κανόνες

Γενικότερα στην καθημερινότητα μιας οικογένειας με παιδιά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες έτσι ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα.

Διασκεδάστε παραβιάζοντας τους κανόνες

Όμως καμιά φορά και ιδιαίτερα το καλοκαίρι δεν θα πείραζε να παραβιάζατε κάποιους από αυτούς και να διασκεδάσετε λίγο παραπάνω. Το καλοκαίρι φεύγει πολύ γρήγορα και σύντομα θα πρέπει να ξαναρχίσουν όλες τις υποχρεώσεις τους με τα σχολεία και τα διαβάσματα.

Παγωτά και γλυκά: Φυσικά και όλο το χρόνο πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, αλλά για λίγες μέρες στις διακοπές δεν θα πείραζε να τα αφήνετε να τρώνε και λίγο παραπάνω. Φροντίστε παράλληλα η υπόλοιπη διατροφή τους να είναι υγιεινή έτσι ώστε να υπάρχει κάποια μικρή ισορροπία.

Ώρες ύπνου: Το καλοκαίρι τα παιδιά σας δεν έχουν σχολείο και δεν είναι απαραίτητο να ξυπνούν πρωί. Δεν θα πείραζε λοιπόν κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα να τα αφήνετε να κοιμηθούν ότι ώρα θέλουν. Εξάλλου αν νυστάξουν θα κοιμηθούν, συνήθως δύσκολα μπορούν να κρατηθούν.

Εύκολα καλοκαιρινά γεύματα: Μπορείτε να διαμορφώσετε λίγο την κουζίνα σας έτσι ώστε το φαγητό να μην παίρνει πολύ χρόνο από το παιχνίδι σας με τα παιδιά. Φτιάξτε για βραδινό finger food κάτι που να μπορείτε να φάτε γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved