Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά

Σε περίπτωση που δεν πιστεύετε ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά

Το παιχνίδι είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη του παιδιού σας, όχι τη σωματική αλλά την πνευματική. Δεν πρέπει λοιπόν να του το στερείτε. Ακόμη κι όταν αρχίζουν οι σχολικές υποχρεώσεις, βρείτε τον τρόπο να έχει χρόνο έστω και για λίγο να παίξει με κάποιο άλλο παιδί, ή έστω και μόνο του με τα παιχνίδια του. Σπρώξτε το λοιπόν κι εσείς να παίζει και δώστε του μερικές ιδέες για να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του.

Παιχνίδι φαντασίας: Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Το να παίζουν 'οικογένεια' και να παριστάνουν τον μπαμπά ή τη μαμά, είναι ιδανικό γι΄αυτά γιατί έτσι αισθάνονται πως είναι μεγάλα. Αν μάλιστα προσποιούνται ότι είναι κάποιος άλλος καμιά φορά καταλαβαίνουν περισσότερο τους γύρω τους.

Παιχνίδι με γυμναστική: Είναι ουσιαστικά οτιδήποτε τα κάνει να κινούνται. Κυνηγητό, σχοινάκι, χοροπηδητό, απλό τρέξιμο. Ότι μπορεί να τα κάνει να κινηθούν.

Κοινωνικό παιχνίδι: Να προσπαθείτε τα παιδιά σας να παίζουν με άλλα παιδιά. Δημιουργήστε μέρες όπου γονείς και παιδιά στην παρέα σας επισκέπτονται και δημιουργούν γκρουπ, όπου όλοι είναι ευχαριστημένοι με την παρέα. Ακόμη και οι καβγάδες είναι στο πρόγραμμα για τα μικρά παιδιά γιατί σίγουρα μαθαίνουν από αυτούς.

Παιχνίδι με κατασκευές ή αινίγματα: Αυτά τα πνευματικά παιχνίδια είναι ότι πρέπει για να βοηθηθούν τα παιδιά σας να αναπτύξουν το μυαλό τους. Να βρίσκουν λύσεις στο να συνεχίσουν το παιχνίδι, ή να κεντρίσουν τη φαντασία τους σχεδιάζοντας κάτι ή κατασκευάζοντας κάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved