Η πολύτιμη Κυριακή για την ψυχαγωγία του παιδιού σας!

Λόγω των ρυθμών ζωής που ζούμε, συνήθως σας πιάνει άγχος αλλά και ενοχές που δεν καταφέρνετε να αφιερώσετε καθημερινά το χρόνο που χρειάζεστε για να κάνετε το παιδί σας να περνάει καλά.

Η πολύτιμη Κυριακή για την ψυχαγωγία του παιδιού σας!

Εκτός του ότι πρέπει να αποβάλλετε αυτές τις ενοχές γιατί αργά ή γρήγορα το παιδί σας θα τις αντιληφθεί και μπορεί να αντιδράσει με διάφορους τρόπους –από το να σας εκμεταλλεύεται "χτυπώντας" σας τη δήθεν αδιαφορία σας μέχρι να δείχνει μόνιμα σκυθρωπό και λυπημένο επειδή όντως του έχετε περάσει εσείς οι ίδιες ότι το παραμελείτε- θα πρέπει να αφιερώσετε τις Κυριακές σας στην ψυχαγωγία του. Το να περιμένει τις καθημερινές μέρες της εβδομάδας να έρθει η συγκεκριμένη μέρα, το βοηθάει να έχει καλή ψυχολογία και φυσικά δεν θα νιώσει ποτέ ότι το παραμελείτε. Είναι αυτό που λέμε 'περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου'. Όσο για τις δυνατότητες που έχετε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα να διασκεδάσετε μαζί με το παιδί είναι άπειρες.

• Αν είναι καλός καιρός, πηγαίνετε μία βόλτα μαζί του στη λιακάδα σε κάποιο κοντινό πάρκο. Αν πάλι ο καιρός δεν σας βοηθά, επισκεφτείτε έναν παιδότοπο όπου θα μπορείτε εσείς να απολαύσετε τον καφέ σας και εκείνο να παίξει με τα άλλα παιδάκια.

• Αγοράστε του ποδήλατο και πάρτε και εσείς το ποδήλατό σας για να κάνετε... ορθοπεταλιές σε μία πλατεία κοντά στο σπίτι σας

• Οργανώστε μία βραδιά για τους φίλους του στο δωμάτιό του. Είναι ανέξοδο. Τα παιδιά θα παίξουν με τα παιχνίδια και εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε τοστάκια και να τους σερβίρετε μαζί με χυμούς ενώ εκείνα θα παίζουν.

• Μάθετε για όλες τις παιδικές παραστάσεις που παίζονται το συγκεκριμένο διάστημα και πηγαίνετε μαζί του θέατρο. Κάτι που σίγουρα του αρέσει πολύ.

• Πηγαίνετε μαζί του σε εστιατόρια που διαθέτουν γεύματα για παιδιά και γευματίστε όλη η οικογένεια μαζί.

• Πηγαίνετε έναν απλό περίπατο με προορισμό την παιδική χαρά όπου θα το αφήσετε να παίξε με τα άλλα παιδάκια. Αργότερα αγοράστε του γλειφιτζούρια για να τα μοιράσει στα παιδάκια που γνώρισε στην παιδική χαρά λίγη ώρα πριν.

• Επισκεφτείτε το σπίτι του καλύτερού του φίλου εφόσον θα έχετε συνεννοηθεί με τη μητέρα του και οργανώστε ένα σύντομο event για παιδιά ώστε να περάσουν καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved