Παιχνίδια με τη μπάλα

Εντάξει, γνωρίζουμε τα πολύ βασικά σπορ που μπορεί κανείς να παίξει με μια μπάλα, αλλά υπάρχουν κι άλλα τα οποία είναι μεν βασισμένα εκεί, αλλά δεν παύουν να έχουν πολύ πλάκα.

Παιχνίδια με τη μπάλα

1. Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια προς τα πάνω. Μετά με προσπαθήστε να μεταφέρετε με πάσες ο ένας στα πόδια του άλλου τη μπάλα. Για να βλέπετε σταθείτε στους αγκώνες.

2. Εάν το παιδί σας είναι μικρό και θέλετε να το κρατήσετε απασχολημένο μπορείτε να το βάλετε να ζωγραφίσει την μπάλα. Στη συνέχεια και οι δύο μαζί μπορείτε να την πλύνετε.

3. Χωριστείτε σε ομάδες και μοιραστείτε πετσέτες ανά δύο άτομα. Προσπαθήστε να πετάξετε τη μπάλα από το ένα ζευγάρι στο άλλο. Είναι καλό να το παίξετε έξω από το σπίτι για να μην έχετε ατυχήματα.

4. Μαγικά με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Βάλτε ένα μπαλάκι στο τραπέζι και πείτε σε όλους ότι έχετε μαγικά χέρια... Ξαφνικά με τα χέρια σας κοντά το μπαλάκι θα μετακινηθεί χωρίς να το ακουμπήσετε. Πως θα τα καταφέρετε; Την ώρα που οι άλλοι θα κοιτούν μην τυχόν και ακουμπήσετε το μπαλάκι, εσείς σιγά – σιγά θα φυσάτε με το στόμα και έτσι θα κουνηθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved