Ρετρό: Sport Billy – Ο αγαπημένος παιδικός ήρωας του '80 με το μαγικό βαλιτσάκι (vid & pics)

Η Vanda, μια κακή ξένη μάγισσα, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της γης. Ο μόνος που αντιτάσσεται σ 'αυτήν και τους υπηρέτες της είναι ο αθλητής (Sport) Billy, ένα αγόρι που έχει μια μαγική τσάντα από την οποία μπορεί να πάρει ό, τι αθλητικό εξοπλισμό επιθυμεί. Με τη βοήθεια των φίλων του Lilly και Willy και ενός διαστημοπλοίου, που είναι επίσης μηχανή του χρόνου, ταξιδεύει όπου και όποτε χρειάζεται για να σταματήσει τη Vanda.

Ρετρό: Sport Billy – Ο αγαπημένος παιδικός ήρωας του '80 με το μαγικό βαλιτσάκι (vid & pics)

Ο «Σπορτ Μπίλυ» (Sport Billy) ήταν σειρά κινουμένων σχεδίων παραγωγής του 1979 και προβλήθηκε αρχικά στην Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια το 1982 στην Αμερική και στο δίκτυο NBC. Αποτελούνταν από 26 επεισόδια χωρισμένα σε δύο σεζόν που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Περού, το Μεξικό, την Ισπανία κ.ά.

«Σπορτ Μπίλι είσαι ήρωας από άλλο πλανήτη..Σπορτ Μπίλι, με ειδική αποστολή «κομήτης». Σπορτ Μπίλι, να διώξεις το άδικο και το κακό από τη Γη, κι έχεις δύναμη στα χέρια μαγική. Τον τρόπο μόνο εσύ τον ξέρεις. Γι αυτό πάντα ξέρεις όλα εσύ να τα νικάς. Εσύ τη δύναμη του κόσμου μας κρατάς, στα μαγικά σου χέρια»....

Περίληψη της σειράς

Η σειρά είχε να κάνει με τις περιπέτειες του Σπορτ Μπίλλυ, ενός παιδιού που κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπος που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ήλιου και μοιάζει στη Γη. Το αγαπημένο του σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα έχει μαζί του το κίτρινο βαλιτσάκι του, το οποίο περιέχει διάφορα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες του Σπορτ Μπίλυ (από ρακέτα του τένις μέχρι αυτοκίνητο).

Ο Σπορτ Μπίλυ πηγαίνει στη Γη με σκοπό να προωθήσει τον αθλητισμό και την ομαδική δουλειά. Θανάσιμη εχθρός του είναι η βασίλισσα Βάντα και ο βοηθός της ο Σάιντ. Η Βάντα έχει σκοπό να καταστρέψει όλα τα αθλήματα στο γαλαξία.

Έχει δύο βοηθούς, τη Λίλυ και το σκύλο του το Γουίλυ. Σε κάθε επεισόδιο ταξιδεύουν στο χρόνο με το διαχρονόπλοιό του που μοιάζει με ρολόι πάνω σε ρουκέτες και σώζει κάποιο άθλημα από τα διαβολικά σχέδια της Βάντα.

Πατέρας του Σπορτ Μπίλι ήταν ο Σπόρτικους και μητέρα του η Ολυμπία πουζούσαν στον πλανήτη Όλυμπο.

Στην Ελλάδα

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 1981 από την ΥΕΝΕΔ. Είχε προβληθεί έκτοτε πάρα πολλές φορές σε επανάληψη τα επόμενα χρόνια.

Το 22ο επεισόδιο (Οκτώβριος 1980) αφορούσε σε ταξίδι του Σπορτ Μπίλι και της παρέας του στην Αθήνα, με τίτλο «Athenian».

Στους χαρακτήρες της σειράς δάνεισαν τις φωνές τους οι ηθοποιοί:

Γιάννης Καλατζόπουλος - Σπορτ Μπίλυ

Σπύρος Μηλιώνης - Γουίλυ

Σοφία Χάνου - Βάντα

Αλίκη Αλεξανδράκη - Λίλυ

Αργύρης Παυλίδης - Σάϊπ

Παύλος Μηλιώνης - Σπόρτικους

  • Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε ο Λάκης Τζορντανέλι.
  • Η επιτυχία του Σπορτ Μπίλι ήταν τόσο μεγάλη ώστε ορίστηκε από τη FIFA ώς η μασκότ του Fair Play στα στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) της Ισπανίας (1982) και του Μεξικό (1986). Η φιγούρα του ήταν εμφανής στις διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων!

Δείτε στο video το πρώτο επεισόδιο της σειράς

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #sportbilly

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved