Παππούς και γιαγιά: Αξίες ανεκτίμητες! (pics)

Μια από τις πιο μοναδικές σχέσεις στη ζωή ενός παιδιού είναι εκείνη που αναπτύσσει με τον παππού ή και τη γιαγιά του.

Παππούς και γιαγιά: Αξίες ανεκτίμητες! (pics)

HSujata Setia είναι μια νεαρή, διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη φωτογράφος που κατάγεται από την Ινδία κα ζει στο Λονδίνο. Οι φωτογραφίες της έχουν θέματα από την εγκυμοσύνη, το νεογέννητο, τη μητρότητα, την οικογένεια. Το φωτογραφικό της ταξίδι ξεκίνησε όταν έγινε η ίδια μητέρα και συνειδητοποίησε πόσο της άρεσε να φωτογραφίζει την κόρη της, Aayat.

Ανάμεσα στα αγαπημένα θέματα της Sujata είναι και οι φωτογραφίες μικρών παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά:

«’Ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους στη ζωή μου ήταν η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου… την έχασα πολύ νωρίς, πολύ νωρίς για μένα να καταλάβω πραγματικά και να εκτιμήσω το νόημα αυτής της σχέσης. Μόνο τώρα που βλέπω την κόρη μου να μεγαλώνει μέσα στην αγάπη και την αγάπη των παππούδων της, καταλαβαίνω πραγματικά τη σημασία αυτού του δεσμού.

Θυμάμαι τα χέρια της γιαγιά μου ήταν τόσο τραχιά από τη σκληρή δουλειά, όμως κανείς δεν με είχε κρατήσει ποτέ στην αγκαλιά του με τέτοια τρυφερότητα όπως εκείνη. Η φωνή της ήταν αδύναμη και χονδροειδής, καθώς η ηλικία είχε απομακρύνει τη μελωδία της, όμως τα τραγούδια που μου τραγούδησε ήταν οι πιο γλυκές συμφωνίες που έχω ακούσει ποτέ. Τα δόντια της ... Θυμάμαι ότι δεν της είχε μείνει κανένα όταν την είδα για τελευταία φορά. Όταν της το είπα γέλασε ακόμα πιο δυνατά, στη συνέχεια με κράτησε σε μια σφιχτή αγκαλιά ... μήνες αργότερα συνειδητοποίησα ότι αυτή ήταν η τελευταία αγκαλιά της ζωής μας».

Δείτε τις φωτογραφίες παππούδων και γιαγιάδων με τα εγγόνια τους όπως της τράβηξε η Sujata στη μνήμη της δικής της γιαγιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved