Οι γιατροί έδιναν σε κοριτσάκι μόλις 1% πιθανότητα να ζήσει και σήμερα είναι 8 μηνών!

Η μικρή Εσμέ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής της χρειάστηκε να παλέψει για την ίδια της τη ζωή καθώς γεννήθηκε πολύ πρόωρα.

Οι γιατροί έδιναν σε κοριτσάκι μόλις 1% πιθανότητα να ζήσει και σήμερα είναι 8 μηνών!

Η μητέρα της ήταν έγκυος στην 19η εβδομάδα κύησης όταν έσπασαν τα νερά και άρχισε να έχει σοβαρές επιπλοκές. Οι γιατροί θεωρούσαν πως το μωρό δεν έχει καμία πιθανότητα να ζήσει ή τέλος πάντων μόλις 1% πιθανότητες και μάλιστα επεσήμαναν στους γονείς πως αν δεν έπαιρναν το παιδί με καισαρική, θα τίθετο και η ζωή της μητέρας σε σοβαρό κίνδυνο.

Εκείνη όμως είχε μεγάλη επιμονή και ζήτησε να γίνει ό,τι ήταν δυνατόν για να σωθεί το μωρό της.

Πράγματι, οι γιατροί την παρακολουθούσαν από πολύ κοντά μέχρι την 23η εβδομάδα κύησης επισημαίνοντας στη μητέρα πως αν έφτανε μέχρι εκεί την εγκυμοσύνη –πράγμα σχεδόν αδύνατον αφού το μωρό θα ζούσε χωρίς αμνιακό υγρό για πάνω από ένα μήνα- ίσως και να υπήρχαν περισσότερες ελπίδες.

Με επιμονή και πίστη, η μητέρα έμεινε ακίνητη στο κρεβάτι για έναν ολόκληρο μήνα και τότε ήταν που ήρθε στον κόσμο η μικρή Εσμέ η οποία ζύγιζε κάτι λιγότερο από 500 γραμμάρια. Επίσης, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές της καθώς αυτοί δεν είχαν αναπτυχθεί.

Τελικά, μετά από πολύ καιρό στην εντατική νεογνών και απόλυτη και συνεχη φροντίδα από το προσωπικό αλλά και τη μητέρα της, η μικρή Εσμέ σήμερα είναι οκτώ μηνών, ζει στο σπίτι με τους γονείς της και τη μεγαλύτερη αδελφή της και αν και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, οι γιατροί και οι δικοί της άνθρωποι είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved