Φανταστική μους γιαουρτιού με κομπόστα ροδάκινο και μπισκότο από τον Γιώργο Γεράρδο

Ενα από τα αγαπημένα μου φρούτα του καλοκαιριού είναι, από τα παιδικά μου χρόνια, το ροδάκινο.

Φανταστική μους γιαουρτιού με κομπόστα ροδάκινο και μπισκότο από τον Γιώργο Γεράρδο

Φυσικά λοιπόν τώρα είναι η ιδανική περίοδος να σας προτείνω μια συνταγή με βάση τα ζουμερά αυτά φρούτα. Το ραβδομπλέντερ tri-mix της kenwood με τα τρία του εξαρτήματα είναι ο ιδανικός σύντροφος για την εκτέλεση αυτής της συνταγής εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
1 κιλό ροδάκινα
300 γραμμάρια ζάχαρη ή 150 γραμμάρια φρουκτόζη
1 κλωνάρι βανίλια, προαιρετικά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1-2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ

Εκτέλεση
Για την κομπόστα ροδάκινο:

mousgiaourtiou2

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε κυδωνάτες φέτες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και την βανίλια (αν χρησιμοποιούμε) για 6-7 λεπτά, αφήνουμε να παγώσει. Σε αυτό το στάδιο έχουμε μια υπέροχη κομπόστα που μπορούμε να συνδυάσουμε με παγωτό ή και δημητριακά. Για την δική μας συνταγη, την πολτοποιούμε ελαφρά με το ραβδομπλέντερ kenwood.

Για την κρέμα γιαουρτιού:

mousgiatourtiou3


Χτυπάμε σε ένα καθαρο μπωλ την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με το ειδικό εξάρτημα-σύρμα του ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

mousgiaourtiou5

Τοποθετούμε τα μπισκότα στον κάδο με τις λαμες του tri-mix και χτυπάμε ελαφρά ώστε να τριφτούν αλλά και να υπάρχουν μερικά μικρά κομμάτια.

mousgiaourtiou4

Αυτή η προετοιμασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα, αν για παράδειγμα έχετε ένα παιδικό πάρτυ, και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο στήσιμο του γλυκού σε ποτηρια.

mousgiaourtiou


Πολύ απλά, με κουτάλια, βάζουμε διαδοχικές στρωσεις από κομπόστα, κρέμα και μπισκότο σε διάφανα ποτήρια.
Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved