Απίθανα cake pops φτιαγμένα από τα χεράκια σας!

Cake pops! Εκπληκτικές σοκολατομπαλίτσες για κέρασμα που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο όταν τις αντικρίζει!

Απίθανα cake pops φτιαγμένα από τα χεράκια σας!

Όταν τις φτιάχνουμε στο σπίτι με την Αγγελικούλα μου ανυπομονεί να τις τελειώσουμε για να κάνει την αντίστροφη μέτρηση τους!

Τέλεια και πολύ οικονομική λύση για κέρασμα στο σχολείο για τα γενέθλια ή τις γιορτές των παιδιών μας αλλά και για τα πάρτι τους, τις βαπτίσεις και για όλες τις χαρούμενες εκδηλώσεις! Ταιριάζουν παντού! Τι θα χρειαστούμε; Ενα κέικ της επιλογής μας, σοκολάτα και λευκή σικολάτα ή γλάσο σοκολάτας και βανίλιας (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής), καλαμάκια για σουβλάκια, λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά), τρούφα της επιλογής μας. Τα συγκεντρώσατε;

Βάλτε ποδιές και ....ξεκινάμε!

Σε ένα μεγάλο μπωλ θρυμματίστε πολύ καλά το κέικ και προσθέστε λιωμένη σοκολάτα ή γλάσο σοκολάτας (για ένα μεγάλο κέικ περίπου 3 γεμάτες κουταλιές τις σούπας θα είναι αρκετά).

kekakia001

Πλάστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί, μέχρι να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Πάρτε λίγη στο χέρι σας και σφίξτε τη, αν κρατάει το σχήμα είναι έτοιμη, αν όχι προσθέστε λίγο γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα ακόμα και ξαναζυμώστε.

Μόλις είναι έτοιμη πλάστε μικρά μπαλάκια, βάλτε τα μικρά σας να σας βοηθήσουν θα το καταδιασκεδάσουν.

kekakia002

Η κόρη μου τα κατάφερε περίφημα!

Κόψτε στη μέση τα καλαμάκια και φροντίστε να κόψετε και το αιχμηρό σημείο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τα μικρά μας να έχουν κανένα ατύχημα.

kekakia003

Σε μια μικρή κούπα βάλτε λίγη σοκολάτα και λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων (βγάλτε τη μερικές φορές και ανακατέψτε τη με ένα κουταλάκι, έτσι θα σιγουρευτείτε πως λιώνει ομοιόμορφα)

kekakia004

Βουτήξτε την άκρη από το καλαμάκι στη λιωμένη σοκολάτα και καρφώστε το στη σοκολατομπαλίτσα μας. Αυτό θα το κρατήσει πολύ σταθερό! Βάλτε τα για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο!

kekakia005

Λιώστε λευκή σοκολάτα και χρωματίστε τη με λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας. Το ίδιο θα κάνετε και με το γλάσο βανίλιας αν το έχετε προτιμήσει, βάλτε το για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και χρωματίστε το και είμαστε έτοιμη να κάνουμε τα cake pop μας ακόμα πιο δελεαστικά!

kekakia006

Βουτήξτε ένα ένα τα cake pop στη λιωμένη σοκολάτα ή το γλάσο και κουνήστε το απαλά να πέσει αυτό που περισσεύει.

Τοποθετείστε τα σε μία επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και πασπαλίστε τα αμέσως μόλις βγουν από τη βουτιά τους με τρούφα.

kekakia007

Αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγο πριν τα βάλετε σε χάρτινες θηκούλες. Είναι έτοιμα! Απολαύστε τα!

Φιλάκια σοκολατένια!

Extra tip: Μη διστάσετε να αρωματίσετε τα cake pop με κάποιο λικέρ ή ακόμα να προσθέσετε αλεσμένους ξηρούς καρπούς (αν φυσικά τα κερασματάκια μας δεν προορίζονται για παιδικό πάρτι). Τα cake pops μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για αρκετές μέρες!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook, My Cakes-My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved