Γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κύησης και τώρα πάει σπίτι του!

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε από Έλληνα πατέρα, τον Κώστα Γεωργίου και Βρετανίδα μητέρα, την Τρέισι, στις 23 εβδομάδες κύησης, είχε μόλις 1% πιθανότητα, σύμφωνα με τους γιατρούς, για να επιζήσει.

Γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κύησης και τώρα πάει σπίτι του!

Ο μικρός Λουκάς, όμως, όχι μόνο τα κατάφερε αλλά πλέον επέστρεψε και στο σπίτι του με τους γονείς του που είναι τρισευτυχισμένοι. Ο μικρός γεννήθηκε πρόωρα λόγω μίας σπάνιας περίπτωσης που συμβαίνει στη μητέρα, ο πλακούντας να αποκολλιέται από τη μήτρα.

Έτσι, η μητέρα παθαίνει μεγάλη αιμορραγία και το μωρό δεν μπορεί να τραφεί ενώ κινδυνεύουν οι ζωές και των δύο. Όταν συνέβη αυτό, οι γιατροί πήραν το μωρό με καισαρική τομή ενώ η Τρέισι μπήκε στην εντατική καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Ο Κώστας δεν ήξερε αν η οικογένειά του θα επιζήσει και για τρεις μέρες περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές.

Τελικά, όμως, ο μικρός τα κατάφερε, όπως και η Τρέισι η οποία συνήλθε αμέσως. Χρειάστηκε την έκτη εβδομάδα της ζωής του, ο μικρός να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για να τοποθετηθεί ειδική βαλβίδα με την οποία και θα ζει ενώ πριν από έναν μήνα χειρουργήθηκε και στα μάτια ώστε να μην τυφλωθεί. Πέραν αυτών ο Λουκάς είναι μία χαρά και χαίρεται τις πρώτες μέρες στο σπίτι του με την οικογένειά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved