Της έδωσαν κατά λάθος χάπι αποβολής αντί για αντιβίωση ενώ είναι έγκυος

Η Μαρένα Σίβα, 19 ετών, από την Αμερική, ήταν 6 εβδομάδων έγκυος και πήγε στο γιατρό της να της γράψει μια συνταγή για να αντιμετωπίσει μια βακτηριακή λοίμωξη που είχε.

Της έδωσαν κατά λάθος χάπι αποβολής αντί για αντιβίωση ενώ είναι έγκυος

Η Μαρένα ήπιε το ένα χάπι, όμως αργότερα διαπίστωσε ότι το φάρμακο που είχε πάρει, είχε παρόμοια ονομασία με αυτό που της είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός. Αντί λοιπόν να πάρει θεραπεία για τη λοίμωξη, της δόθηκε ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για να τερματίσει μια εγκυμοσύνη στα αρχικά της στάδια.

Το ίδιο χάπι χρησιμοποιείται και για χημειοθεραπεία για κάποιες μορφές καρκίνου.

Η Μαρένα είναι στεναχωρημένη και βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση των γιατρών καθώς από στιγμή σε στιγμή μπορεί να αποβάλλει. Ακόμα και αν δεν συμβεί το μοιραίο, όμως, έχει μεγάλες πιθανότητες, λόγω του συγκεκριμένου φαρμάκου το παιδί να γεννηθεί με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Ο Δρ. Ντόερινκ που την παρακολουθεί λέει πως το λάθος του φαρμακοποιού είναι αδικαιολόγητο και δεν επιτρέπεται να μπερδέψει ένα τέτοιο φάρμακο.

Το λάθος φάρμακο που πήρε η Μαρένα στοχεύει στην αναπαραγωγή πολλών κυττάρων ως αποτελεσματική θεραπεία για πολλές μορφές καρκίνου, που όμως σε περίπτωση εγκυμοσύνης προκαλεί αποβολή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved