Παγωτό σοκολάτα με κρέμα λευκής σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σας προκαλώ να που πείτε ένα παιδί που δεν του αρέσουν τα παγωτά ειδικά το καλοκαίρι. Φυσικά, καλό είναι να μην καταναλώνονται από τα παιδιά κάθε μέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση το παγωτό είναι πιο "αθώο" σε λιπαρά και θερμίδες από άλλα γλυκά, όπως σοκολάτες, πάστες ή σιροπιαστά.

Αυτή η συνταγή είναι μια καταπληκτική βάση για όλες τις γεύσεις, στην προκειμένη περίπτωση με σοκολάτα. Αν θέλετε, αντί για την σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλωνάρι βανίλιας ή δυο κουταλάκια του γλυκού κανέλα.

Αν χρησιμοποιείτε την κουζινομηχανή Kenwood, φροντίστε να καταψύξετε το εξάρτημα του παγωτού μια ημέρα πριν ή ακόμα και να το έχετε μόνιμα στην κατάψυξη σας ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο.

ΥλικάΓια το παγωτό450 γραμμάρια φρέσκο γάλα πλήρες100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος100 γραμμάρια ζάχαρη5 κρόκους αυγού150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τουλάχιστον 50% κακάοΓια την κρέμα λευκής σοκολάτας100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

ΕκτέλεσηΓια το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα μέχρι σχεδόν να βράσουν και αποσύρουμε από την φωτιά.

Στον κάδο της κουζινομηχανής Kenwood χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Κατόπιν, με την μηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε το ζεστό γάλα με την κρέμα και μετά αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα.Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να 'δένει', να γίνει δηλαδή πυκνό και παχύρευστο, αλλά όχι να βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά.

Τώρα έχουμε την κλασική βάση για παγωτό. Για να γίνει σοκολατένιο, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά, ακόμα και στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την κουζινομηχανή Kenwood με το εξάρτημα παγωτού, την βάζουμε σε λειτουργιά και σιγά σιγά προσθέτουμε το κρύο μείγμα μας. Σε 20-25 λεπτά το παγωτό θα είναι έτοιμο.

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.

Καλή επιτυχία!

Παγωτό σοκολάτα με κρέμα λευκής σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved