Όταν μία λάθος διάγνωση στοιχίζει μία παιδική ζωή

Η Δρ. Χαντιτζά Μπάγουα – Γκάρμπα έδωσε εντολή να μη συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάνηψη του 6χρονου Τζακ Άντκοκ γιατί νόμιζε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Όταν μία λάθος διάγνωση στοιχίζει μία παιδική ζωή

Στην πραγματικότητα, όμως, το παιδί που ήταν άρρωστο βαριά ήταν άλλο και ήδη είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όμως η γιατρός δεν το γνώριζε.

Ο μικρός Τζακ ο οποίος είχε σύνδρομο Down πήγε στο νοσοκομείο με πνευμονία και δυστυχώς πέθανε μόλις 10 ώρες μετά από την εισαγωγή του.

Η γιατρός που έδωσε την εντολή να μην συνεχίσουν τις προσπάθειες για ανάνηψή του ισχυρίζεται ότι δούλευε 12 ώρες συνεχόμενα και ήταν κουρασμένη. Δεν κοίταξε καν τα στοιχεία του παιδιού για να ξέρει τι έχει ενώ δικαιολογήθηκε ότι στο δωμάτιο είχε πολλά άτομα και η ίδια δεν θυμόταν τίποτα.

Σημασία, όπως είπε, για εκείνη είχε να μην επαναφέρει στη ζωή ένα παιδί το οποίο δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Όταν την ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για τον Τζακ και όχι για το άλλο παιδάκι το οποίο είχε φύγει από το νοσοκομείο, τότε κατάλαβε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι για να σωθεί ο μικρός. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου επί μια ώρα προσπαθούσε να επαναφέρει τον μικρό Τζακ μετά το τρομερό λάθος, ήταν όμως πλέον αργά.

Το θέμα δεν έχει κλείσει και οι ανακρίσεις συνεχίζονται για να βρεθεί αυτός που πραγματικά φταίει και ένα παιδάκι έχασε τη ζωή του τόσο άδικα και ξαφνικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved