Πώς είναι να μεγαλώνεις... 19 παιδιά και να σκέφτεσαι να κάνεις και εικοστό;

Στις περισσότερες οικογένειες ένα παιδί είναι αρκετό, σε άλλες δύο, ίσως και τρία, αλλά πάντα οι γονείς, ανάλογα με τα οικονομικά τους ή λόγω άλλων παραγόντων αποφασίζουν πότε να σταματήσουν να κάνουν παιδιά.

Πώς είναι να μεγαλώνεις... 19 παιδιά και να σκέφτεσαι να κάνεις και εικοστό;

Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Μπομπ και τη Μισέλ Ντούγκαρ οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν 19 παιδιά και δεν αποκλείουν το γεγονός να κάνουν και άλλα ή να υιοθετήσουν το εικοστό παιδί τους. Μάλιστα, η Μισέλ πριν από λίγο καιρό ήταν έγκυος στο εικοστό παιδί της αλλά το έχασε στην 19η εβδομάδα κύησης.

Τα παιδιά της τα έχει ονομάσει όλα έτσι ώστε το όνομά τους να ξεκινάει πάντα με το γράμμα «J». Τα περισσότερα γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό ενώ δύο φορές η Μισέλ έκανε καισαρική τομή γιατί είχε δίδυμα. Το 25 % της ζωής της, όπως λένε, το έχει περάσει όντας έγκυος.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1984 όταν ο Μπομπ ήταν 19 ετών και η Μισέλ 17. Στην αρχή δεν ήθελαν να κάνουν παιδιά αμέσως και έτσι η Μισέλ έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια. Όταν θέλησαν να κάνουν παιδί σταμάτησε το χάπι και το ξεκίνησε πάλι όταν γέννησε. Της έτυχε όμως μια αποβολή και οι δύο γονείς πιστεύουν ότι έφταιγε το αντισυλληπτικό χάπι που έπαιρνε η Μισέλ. Έτσι από κοινού αποφάσισαν να σταματήσουν τα χάπια και για να συγχωρεθούν από το Θεό να δεχθούν όσα παιδιά πιστεύει Εκείνος ότι πρέπει να φέρουν στον κόσμο.

Το πώς τα βγάζουν πέρα και το πώς είναι η καθημερινότητά τους έχει γίνει θέμα συζήτησης πολλές φορές. Εκτός από την ιστοσελίδα που διαθέτει η οικογένεια στο διαδίκτυο, έχουν το δικό τους ριάλιτι σόου ενώ εμφανίζονται κάθε τόσο σε διάφορες εκπομπές. Όπως λέει η Μισέλ «το παν είναι να υπάρχει οργάνωση». Το κάθε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιά έχει την ευθύνη για ένα ή δύο από τα μικρότερα αδέλφια του. Κάθε μέρα στις 8 είναι το πρωινό και με το που τρώνε, βοηθάνε όλοι μαζί να καθαριστεί το σπίτι. Μετά είναι τα σχολικά μαθήματα, τα οποία γίνονται στο σπίτι και τα μεγαλύτερα αδέλφια πάλι βοηθάνε τα μικρότερα. Η 15χρονη Τζιλ είναι υπεύθυνη για το μεσημεριανό τους ενώ μετά το φαγητό τα μικρότερα αδέλφια πηγαίνουν για ύπνο και τα μεγαλύτερα διαβάζουν τα μαθήματά τους.

Λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι πολλά, όταν θέλουν να έχουν προσωπική επαφή με τους γονείς τους, χωρίς την παρουσία των αδελφών τους, γράφουν σε μία λίστα το όνομά τους ώστε να πάρουν προτεραιότητα. Αυτό συμβαίνει περισσότερο για τον πατέρα παρά για τη μητέρα αφού η Μισέλ είναι σχεδόν πάντα στο σπίτι και έτσι μπορεί να έχει την προσωπική επαφή με κάθε ένα από τα παιδιά της ξεχωριστά, όταν της το ζητήσουν. «Θα ήθελα να κάνω και άλλα παιδιά καθώς το κάθε ένα από αυτά που έχω ήδη κάνει, είναι ένα μοναδικό δώρο» δήλωσε ευτυχισμένη η πολύτεκνη μαμά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved