Νεογέννητο μωρό πέθανε γιατί η μαία ντρεπόταν να ζητήσει βοήθεια

Ένα απίστευτο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε ένα νεογέννητο μωρό συνέβη στο Νορθλάντ της Νέας Ζηλανδίας.

Νεογέννητο μωρό πέθανε γιατί η μαία ντρεπόταν να ζητήσει βοήθεια

Η άτυχη νεαρή μητέρα που γέννησε σε νοσοκομείο της περιοχής έχασε το μωράκι της λίγες ώρες αφότου το γέννησε καθώς η μαία που την ανέλαβε, ήταν καινούργια, δεν γνώριζε πώς να λειτουργήσει πάνω σε πραγματικές συνθήκες επείγοντος περιστατικού και επιπλέον αρνούνταν να ζητήσει βοήθεια ή υποδείξεις από κάποια πιο έμπειρη συνάδελφό της καθώς ντρεπόταν!

Αρχικά, όταν η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο συνδέθηκε με ένα μηχάνημα που παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό του βρέφους. Αντί όμως να καταγράφει τον εμβρυακό παλμό, κατέγραφε τον μητρικό καρδιακό παλμό από λάθος. Το αποτέλεσμα ήταν να μην διαγνώσουν οι γιατροί μια ανωμαλία που είχε το μωρό και έτσι πέθανε 13 ώρες μετά τη γέννησή του.

Σε δηλώσεις που έκανε ο επίτροπος του νοσοκομείου Άντονι Χιλ μετά το τραγικό συμβάν, είπε μεταξύ άλλων πως η μαία δεν ήξερε να χρησιμοποιήσει σωστά το μηχάνημα, δεν γνώριζε να διαβάζει σωστά την καταγραφή του καρδιακού παλμού αλλά το πιο δυστυχές απ' όλα ήταν πως δεν ζήτησε καμία βοήθεια γι' αυτό.

Η μαία δεν ήταν βέβαιη για τη δουλειά της αλλά ντρεπόταν να ζητήσει βοήθεια παρόλο που ήταν υποχρέωσή της να το κάνει για να μην τεθεί σε κίνδυνο μητέρα και έμβρυο. Η μαία ήταν καινούργια και δεν είχε καμία επίβλεψη από κάποια ανώτερή της. Ο επίτροπος είπε ότι επειδή και το μηχάνημα είχε πρόβλημα, δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά και πως από εδώ και στο εξής όλες οι νέες μαίες θα έχουν επίβλεψη από κάποια πιο έμπειρη ή ανώτερή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved