Κρουαζιέρες ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους! (φωτό)

Για πρώτη φορά οι κρουαζιέρες δεν αφορούν μόνο συνταξιούχους που επισκέπτονται πολλά μέρη με ασφάλεια και ξεκούραση, αλλά και οικογένειες με εφήβους που πλέον βρίσκουν και αυτοί νόημα σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Κρουαζιέρες ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους! (φωτό)

Πολλές εταιρίες κρουαζιερόπλοιων ανά τον κόσμο, φέτος το καλοκαίρι έχουν σχεδιάσει κρουαζιέρες που απευθύνονται σε εφήβους οι οποίοι μέχρι τώρα βαριούνταν τις ώρες που βρίσκονταν μέσα στο καράβι, μέχρι αυτό να φτάσει σε κάποιο λιμάνι. Πλέον μάλλον θα ισχύει το αντίθετο αφού οι δραστηριότητες που τους προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο, είναι τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες που οι ίδιοι οι έφηβοι θα εύχονταν να μην έφτανε ποτέ το κρουαζιερόπλοιο σε κάποιον προορισμό αλλά να είναι πάντα εν πλω.

Η Carnival Cruise Lines για παράδειγμα έχει σχεδιάσει ειδικά για παιδιά ηλικίας από 15 έως 17 το Club O2 στο οποίο μπορούν παίξουν εν πλω μπάσκετ, να διοργανώσουν πάρτι δίπλα στην πισίνα ή να αναμετρηθούν σε διάφορα άλλα παιχνίδια. Επίσης για εφήβους που δεν θέλουν να εκτίθενται στον ήλιο, έχει δημιουργηθεί μία αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια της Hasbro. Επίσης μπορούν να επιδοθούν σε θεατρικές παραστάσεις ή να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με δελφίνια και ποδήλατο στο βουνό, σε κάποιο από τα λιμάνια που σταματάει το κρουαζιερόπλοιο. Επίσης η συγκεκριμένη εταιρία επιτρέπει σε οικογένειες παιδιών ηλικίας από 12 έως 14 ετών να κάνουν κράτηση σε δική τους καμπίνα που είναι ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους. Η μόνη απαγόρευση είναι ότι οι επιβάτες κάτω των 21 ετών δεν έχουν το δικαίωμα κατανάλωσης αλκοόλ.

Το κρουαζιερόπλοιο του Μίκι Μάους επίσης προσφέρει σε εφήβους ειδικές παροχές. Όπως σας είχε ενημερώσει το mothersblog.gr προ ημερών, το συγκεκριμένο πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά και σ' αυτό επιβιβάστηκαν εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά προκειμένου να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι που θα τους μείνει αξέχαστο. Στο συγκεκριμένο πλοίο, έχουν προβλεφθεί ειδικές δραστηριότητες για εφήβους όπως το γεγονός ότι έχουν τη δική τους ντισκοτέκ για να επιδοθούν στον χορό. Επίσης, υπάρχει μία τεράστια σάλα στο πλοίο με υπερμεγέθεις οθόνες για να βλέπουν βίντεο με τον αγαπημένο τους Μίκι Μάους αλλά και για να παίξουν τα πιο καινούργια ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εν πλω διοργανώνονται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και διαγωνισμοί χορού, πάρτι αλλά και διαγωνισμοί γνώσεων. Επίσης οι έφηβοι έχουν μία πισίνα εντελώς δικιά τους χωρίς να έχουν τους ενήλικες μέσα στα πόδια τους. Και εδώ απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ ατόμων ηλικίας κάτω των 21 ετών.

Πρόγραμμα για εφήβους από 13 έως 17 ετών έχει σχεδιάσει και η Norwegian Cruise Line με αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ και κολύμπι) αλλά και βραδιές μπόουλινγκ ή άλλα παιχνίδια που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και ετοιμότητα. Επίσης υπάρχει αίθουσα για ηλεκτρονικά παιχνίδια η οποία διαθέτει και τεράστιες οθόνες. Η ίδια αίθουσα διατίθεται για χορό το βράδυ. Επίσης, παρουσία ειδικά εξειδικευμένου προσωπικού, οι έφηβοι μπορούν να κάνουν μαθήματα αλεξίπτωτου, ψαροτούφεκου ή απλά να διασκεδάσουν στις νεροτσουλήθρες. Η απαγόρευση ποτού για άτομα κάτω των 21 ετών επίσης απαγορεύεται.

Στα κρουαζιερόπλοια Princess (εκτός από το Pacific και Ocean Princess) υπάρχουν παροχές για εφήβους από 13 έως 17 ετών επίσης. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν μαθήματα hip hop χορού, να μάθουν πώς γίνεται κανείς dj, να κάνουν γιόγκα ή να μάθουν τον σωστό τρόπο για να μακιγιάρονται ή να φροντίζουν το δέρμα τους. Επίσης μπορούν να διοργανώσουν βραδιές καραόκε ή να επιδοθούν στα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα βράδια μπορούν να διασκεδάσουν σε πάρτι ή να δουν μεταμεσονύχτιες προβολές κορυφαίων ταινιών του Χόλιγουντ. Απαγορεύεται το αλκοόλ για άτομα κάτω των 21 ετών.

Η εταιρία Royal Caribbean χωρίζει τους εφήβους σε δύο κατηγορίες. Αυτή των παιδιών από 12 έως 14 και εκείνων από 15 έως 17. Κάθε μία από τις κατηγορίες έχει τους δικούς της χώρους ενώ οι δραστηριότητες είναι λίγο έως πολύ οι ίδιες. Βραδιές για κιθαρίστες, μαθήματα για επίδοξους dj, βίντεο παιχνίδια, καραόκε και πάρτι στην πισίνα ή στη μεγάλη σάλα του κρουαζιερόπλοιου. Σε ένα από τα καταστρώματα του πλοίου μπορούν να κάνουν σέρφινγκ σε ειδική πισίνα με κύματα, να απολαύσουν το παγοδρόμιο που υπάρχει εκεί, να κάνουν ορειβασία με σχοινιά ή να επιδοθούν στο γκολφ. Ισχύει και εδώ ο περιορισμός σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ. Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες εφήβων που είχαν την τύχη να κάνουν ένα από τα παραπάνω υπέροχα ταξίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved