Το 6χρονο αγοράκι που είναι αλλεργικό σε όλες τις τροφές!

Τα περισσότερα παιδάκια ονειρεύονται να αρπάξουν ένα κομμάτι τούρτα και να φάνε, να τους φέρουν δώρο μία μεγάλη σακούλα από καραμέλες ή να τρώνε κάθε μέρα παγωτό. Για τον 6χρονο Φίνλεϊ Ντούλαν, όμως, όλα τα παραπάνω ή πιο σωστά όλες οι τροφές πρέπει να μείνουν στη φαντασία και τα όνειρά του.

Το 6χρονο αγοράκι που είναι αλλεργικό σε όλες τις τροφές!


Ο μικρός πάσχει από μία σπάνια-σύνθετη ασθένεια που ονομάζεται ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα και ηωσινοφιλική κολίτιδα που τον κάνει αλλεργικό σε οτιδήποτε και αν τρώει, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να τρέφεται με ειδικά υγρά που του παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Η διάγνωση της ασθένειάς του έγινε τρία χρόνια πριν, όταν ο Φίνλεϊ δεν μπορούσε να φάει τίποτα καθώς αμέσως μετά έκανε εμετό και ήταν άρρωστος. Η ασθένειά του είναι τόσο σπάνια που μπορεί να τη συναντήσει κανείς μόλις σε 10.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι σύνθετες ασθένειές του προκαλούνται από την πολύ μεγάλη απελευθέρωση ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων στον οισοφάγο και το παχύ έντερο. Έτσι, ο μικρός Φίνλεϊ θα πρέπει να μάθει να ζει με την αρρώστια του και με το δεδομένο ότι δεν θα γευτεί ποτέ ένα καλομαγειρεμένο πιάτο κορυφαίου σεφ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved