Despoina’s little stories: «Ταξίδι στην Κέρκυρα!»

Σήμερα θα σας ταξιδέψω!

Ο γάμος φιλικού μου ζευγαριού, στάθηκε αφορμή για να επισκεφτώ για πρώτη φορά την Κέρκυρα.

Μπορεί να μην είχα πολλές μέρες για να γυρίσω απ' άκρη σ' άκρη το νησί, αλλά κατάφερα να απαθανατίσω μαγευτικές παραλίες και γραφικά σοκάκια στην Παλιά Πόλη!

Στην Κέρκυρα είδα σμαραγδένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, αμμουδιές και ενίοτε λευκά χοντρά βότσαλα. Αλλωστε, το Ιόνιο φημίζεται για τα πανέμορφα και καθαρά νερά του και τις μαγευτικές παραλίες του! Το γεγονός ότι έμεινα στην Κασσιώπη, δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να επισκεφτώ την άλλη πλευρά του νησιού λόγω χρόνου και αποστάσεων, οπότε κατάφερα να φωτογραφίσω τις κοντινές παραλίες, όπως τις Κερασιές και το Αυλάκι!

Φτάνοντας στην Κέρκυρα τα μάτια του επισκέπτη γεμίζουν πράσινο! Τεράστιες εκτάσεις βλάστησης, μικρά δυσήλια και δρυμοί συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για οικογενειακές διακοπές.

Οι Κερκυραίοι είναι φιλόξενοι και σε κερδίζουν αμέσως με την τραγουδιστή προφορά τους και την άμεση ανταπόκρισή τους σε οτιδήποτε κι αν τους ρωτήσεις ή τους ζητήσεις!

Στην Κέρκυρα είδα τεράστιες και υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες και γραφικά λιμανάκια... Όσοι έχουν την τύχη και την ευκαιρία να γυρίσουν το νησί με φουσκωτό, θα κερδίσουν μία μοναδική εμπειρία! Θα δουν και θα κολυμπήσουν σε απομακρυσμένες και μοναχικές παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση από αυτοκίνητο.

Η Κέρκυρα φημίζεται για την παραδοσιακή της κουζίνα! Παστιτσάδα και σοφρίτο, είναι δύο πιάτα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην δοκιμάσει ο επισκέπτης!

Η πιο όμορφη στιγμή όμως, ήταν η βόλτα στην Παλιά Πόλη! Ηταν απομεσήμερο όταν κατεβήκαμε στο κέντρο της πόλης για να βγάλω φωτογραφίες, αλλά ο ήλιος στεκόταν ψηλά φωτίζοντας κάθε μικρό στενάκι, κάθε σκαλοπάτι της Παλιάς Πόλης. Τα περισσότερα εστιατόρια ήταν ακόμη κλειστά, λίγος κόσμος κυκλοφορούσε γενικώς. Ηταν προφανές ότι από το απόγευμα και μετά η Παλιά Πόλη σφύζει από ζωή! Το μόνο που άκουγα, ήταν τα γέλια των παιδιών που χαίρονταν το παιχνίδι, αποφεύγοντας ζωηρά και συνομωτικά τον μεσημεριανό ύπνο, και τα πουλιά που πετούσαν ψηλά, στα μικρά χωρίσματα που δημιουργούσαν τα ψηλά παραδοσιακά κτήρια.

Η πόλη μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από ταινία του '50... «Χαλασμένοι» τοίχοι, μπουκαμβίλιες, μικρά μπαλκονάκια, μικροπωλητές, πλακόστρωτες πλατείες, λευκά στρωμένα τραπεζομάντηλα... Όλα έμοιαζαν τόσο όμορφα, ήρεμα και μελαγχολικά! Διασχίζοντας τα στενάκια, έκανα εικόνα το ρίξιμο των κανατών από τα μπαλκόνια το Πάσχα. Τι ωραία που θα είναι... Θυμήθηκα την ταινία «Η κόμισσα της Κέρκυρας» και φαντάστηκα την Ρένα Βλαχοπούλου να χορεύει και να τραγουδάει με το μοναδικό της σκέρτσο! Είδα και τα περίφημα σχοινιά που ενώνουν το ένα μπαλκόνι με τ' άλλο και οι γυναίκες απλώνουν τα ασπρόρουχα για να στεγνώσουν!

Μικρά παιδάκια κάνουν ανέμελα ποδήλατο στην πλατεία. Δεν κινδυνεύουν από τίποτα κακό στις μικρές πλατείες της Παλιάς Πόλης. Απέναντι η θάλασσα...

«Πόσο τυχεροί άνθρωποι είναι οι Κερκυραίοι που ζουν σε αυτόν τον τόπο...», σκεφτόμουν σε όλη την διαδρομή της επιστροφής στην Αθήνα!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Despoina’s little stories: «Ταξίδι στην Κέρκυρα!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved