Αληθινή ιστορία: Εσωσε το μωρό της από βέβαιο θάνατο!

Στα 16 της χρόνια η Σοφία Μάσον προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο της πόδια ενώ μαζί με αυτά έχασε και το όνειρό της να γίνει δασκάλα του σκι.

Αληθινή ιστορία: Εσωσε το μωρό της από βέβαιο θάνατο!

Οι γιατροί τότε της είπαν ότι δεν θα μπορέσει να μείνει έγκυος καθώς το σώμα της χτυπήθηκε πολύ από την νόσο. Παρά την ενημέρωση των γιατρών η Σοφία κατάφερε να μείνει έγκυος!

Όταν έμεινε έγκυος στην κόρη της, οι γιατροί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ήταν πολύ χαρούμενη που θα γινόταν μητέρα. Στις 39 εβδομάδες όμως το κοριτσάκι της σταμάτησε να έχει καρδιακό παλμό. Επί δύο μέρες δεν είχε αισθανθεί καθόλου το μωρό να κλωτσάει και έτσι, όταν πήγε για να κάνει υπέρηχο ανακάλυψαν ότι το έμβρυο δεν είχε καθόλου καρδιακό παλμό.

Μετά από αυτό το περιστατικό και συντετριμμένη από το χαμό του μωρού της, άρχισε να ψάχνει στο ίντερνετ πληροφορίες σχετικά με την ενδομήτρια θνησιμότητα. Βρήκε ότι ένας μεγάλος αριθμός εγκύων χάνουν τα μωρά τους κάθε χρόνο στην Βρετανία. Ήρθε σε επαφή με πολλές μητέρες και μίλησε μαζί τους και πολλές από αυτές παρατήρησαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν ήθελαν να τηλεφωνήσουν στην μαία τους για να μην την ενοχλήσουν. Έτσι αποφάσισε κάτι να κάνει για αυτό και ξεκίνησε μια εκστρατεία με την ονομασία «Μέτρα της κλοτσιές» και ενημέρωνε τις γυναίκες για τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η Σοφία έχει φτιάξει μια σελίδα στο facebook όπου ενημερώνει τις μέλλουσες μαμάδες και μάλιστα συχνά λαμβάνει μηνύματα που της λένε ότι χωρίς τις πληροφορίες τους δεν θα είχαν τα μωρά του σήμερα.

Λίγους μήνες αργότερα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος για δεύτερη φορά. Είχε πολύ άγχος και μετρούσε τις κινήσεις του μωρού, όταν περίπου στις 36 εβδομάδες παρατήρησε ότι το μωρό σταμάτησε να κινείται. Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου είδαν ότι οι χτύποι της καρδιάς του μωρού είχαν επιβραδυνθεί πολύ για αυτό και την έβαλαν σε έκτακτη καισαρική. Με την γέννα ανακάλυψαν ότι ο πλακούντας είχε αρχίσει να μην λειτουργεί σωστά πλέον και αυτό προκάλεσε τις αρρυθμίες στο έμβρυο. Της είπαν ότι αν δεν πήγαινε τότε στο νοσοκομείο θα είχε χάσει πάλι το μωρό. Το μέτρημα όμως από της κλοτσιές του μωρού την βοήθησε να προλάβει το κακό.

Μετά από αυτό αποφάσισε να φτιάξει ένα ημερολόγιο με το οποίο ενημερώνει για τα σημάδια που δίνει το μωρό ώστε να καταλάβει η γυναίκα αν το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Το ημερολόγιο πούλησε πολλά αντίτυπα και όπως λέει η Σοφία και η κόρης της αλλά και ο γιος της έχουν σώσει πολλά μωράκια μέχρι σήμερα.

12 έγκυες γυναίκες έχουν φωτογραφηθεί για το ημερολόγιο το οποίο τονίζει την σημασία που έχει το πόσες φορές σε κλωτσάει το μωρό! Η εκστρατεία «Μέτρησε τις κλοτσιές», έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει τις μαμάδες στο να δώσουν σημασία στα σημάδια που μπορεί να οδηγήσουν σε ενδομήτριο θάνατο του βρέφους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved