Απίστευτο! Μητέρα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα!

Το φαινόμενο με τις δύο μήτρες είναι αρκετά σπάνιο και συνήθως είναι πολύ δύσκολο η γυναίκα να καταφέρει να έχει μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Απίστευτο! Μητέρα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα!

Η Ντάνιελ Γιανγκ διαγνώστηκε με δύο μήτρες, διπλό τράχηλο και διπλό κόλπο. Όμως η μια σάλπιγμα ήταν κλειστή, πράγμα που σήμαινε ότι σε μία μόνο μήτρα θα μπορούσε να γίνει γονιμοποίηση, αλλά επειδή η μήτρα ήταν μισή δεν θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι το τέλος.
Έτσι η Ντάνιελ αποφάσισε να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση καθώς ήθελε πάρα πολύ να κάνει ένα παιδάκι. Αν και ο γιατρός την ενημέρωσε πως και να μείνει έγκυος δύσκολα θα το κρατήσει, εκείνη μπήκε στην λίστα αναμονής για να ξεκινήσει θεραπείες. Λίγες βδομάδες πριν να ξεκινήσει τις θεραπείες αισθανόταν σαν άρρωστη και ο άντρας της την έπεισε να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό και λίγους μήνες μετά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Πέντε μήνες μετά την γέννα όμως άρχισε πάλι να έχει μια αδιαθεσία! Ο γιατρός της ενθουσιάστηκε με την εγκυμοσύνη της Ντάνιελ αλλά πιο πολύ ενθουσιάστηκε όταν ανακάλυψε πως ήταν έγκυος σε δίδυμα και μάλιστα ένα σε κάθε μήτρα. Βεβαία από ότι είπαν οι γιατροί η σύλληψη δεν έγινε ταυτόχρονα αλλά περίπου σε διάστημα δύο εβδομάδων. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ σπάνιες για κάτι τέτοιο ( 5,000,000-1). Αν και ο γιατρός προειδοποίησε την Ντανιέλ ότι το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρει να φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη και να χάσει και τα δύο μωρά, τα κατάφερε και γεννηθήκαν και τα δυο με ασφάλεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved