Despoina’s little stories: «Ντεν το τέλω το παπά…» - Η βάφτιση της μικρής μας Λήδας! (φωτογραφίες)

Τις τελευταίες μέρες το γραφείο του Mothersblog.gr, έσφυζε από δημιουργικότητα, ενθουσιασμό και από τρελούς ρυθμούς προετοιμασιών!

Εκτός από το ότι τελευταία δουλεύουμε πυρετωδώς για να βγει σε λίγες μέρες στον αέρα το ολοκαίνουριο, ανασχεδιασμένο μας site, είχαμε ένα λόγο παραπάνω να περνούμε δημιουργικά τον χρόνο μας στο γραφείο. Aφορμή ήταν η βάπτιση της μικρής μας Λήδας Ζαγοριανίτη, κόρη της Αρχισυντάκτριας του site μας και στενής μου φίλης, Ελένης Κεχαγιά και του δημοσιογράφου Παντελή Ζαγοριανίτη. Νονός, o φίλος και συνάδελφος, Κώστας Ταμπαξής.

Ολα έπρεπε να είναι στην εντέλεια για την μεγάλη μέρα! Σπιτικές λεμονάδες, ατομικά κεκάκια με ζαχαρόπαστα, και πρωτότυπες μπομπονιέρες με χρωματιστά κουφέτα crispy, σε χάρτινα κουτάκια με ζωγραφισμένα παραμύθια ήταν η τελική μας επιλογή! Ο ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης στην Αθήνα, είναι ένα εκκλησάκι που σε ξαφνιάζει απρόσμενα. Μικρό, λευκό με καταπράσινο κήπο, ήταν ό,τι έπρεπε για μία καλοκαιρινή βραδιά. Η βάφτιση ξεκίνησε στις 20.15 αλλά η ατμόσφαιρα ήταν τόσο ωραία που οι τελευταίοι φύγαμε κατά τις 22.30. Ημασταν όλοι βλέπετε στενοί και αγαπημένοι φίλοι του ζευγαριού.

Η σικ επιλογή του φορέματος της Ελένης, ήταν σε απόλυτη αρμονία με τα βαφτιστικά της μικρής. Κομψό, λιτό κι απέριττο, το ιβουάρ φόρεμα με την τούλινη φούστα θύμιζε μπαλαρίνα! Η μικρή Λήδα από την άλλη, έφτασε στην εκκλησία με ένα δαντελένιο, φυστικί φορεματάκι με άσπρες μπαλαρίνες. Τα βαφτιστικά της όμως είναι μία άλλη ιστορία! Λευκό κορμάκι με μανίκι και μικρό δαντελένιο γιακά σε συνδυασμό με τούλινη τουτού στο χρώμα του οινοπνεύματος. Η έκπληξη όμως ήταν τα παπουτσάκια της: Πραγματικά παπούτσια μπαλέτου σε λευκό χρώμα με δαντελένιες κορδέλες που έδεναν στον αστράγαλο της μικρούλας! Το στεφανάκι από λευκά λουλουδάκια συμπλήρωνε το όλο ρομαντικό και κοριτσίστικο σύνολο! Κι όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, τα βαφτιστικά στοίχισαν μόνο 70 ευρώ! Σας το λέω για να καταλάβετε ότι όταν έχεις γούστο και άποψη και κάνεις έρευνα μπορείς να βρεις απίστευτα πράγματα σε πραγματικά καλές τιμές!Τα μαρτυρικά, ήταν εξίσου λιτά. Κορδονάκια – βραχιολάκια στο χρώμα της φούστας της μικρής, από τα οποία είχαν περαστεί φιλντισένια σταυρουδάκια σε παλ ροζ, λευκό και πετρόλ χρώμα!Με την Ελένη ήμασταν πολύ προβληματισμένες για το πώς θα αντιδρούσε στην διαδικασία της βάφτισης. Δεδομένου, ότι η 21 μηνών Λήδα, είναι ένα αρκετά ενεργητικό παιδάκι που δεν σηκώνει και πολλά, οι φόβοι μας απλώς επιβεβαιώθηκαν! Από πού να αρχίσω;Μάταια ο Γιώργος Γεράρδος (με την ιδιότητα του φωτογράφου αυτή τη φορά) και ο Θοδωρής Παρασχάκης, προσπαθούσαν να την βγάλουν ρομαντικές, κοριτσίστικες φωτογραφίες! Η Λήδα εστίασε όλο της το ενδιαφέρον στο ροζ μπαλονάκι της ( το μπαλούι όπως το έλεγε) και ουδέποτε δέχτηκε να βγει φωτογραφία με τη μαμά της, το μπαμπά της και τ' αδέρφια της.Μπαίνοντας στην εκκλησία, ελπίζαμε όλοι να πάνε τα πράγματα κατ' ευχήν! Όμως η Λήδα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Εδειχνε τον παπά και έλεγε: «Το παπά, το παπά... Ντεν το θέλω το παπά!».

Όταν πια ήρθε η ώρα της κολυμπήθρας η αλήθεια είναι ότι γελάσαμε πολύ! Η Λήδα σαν γατί που προσπαθείς να βάλεις στο νερό, γάντζωσε χέρια και πόδια στις άκρες της κολυμπήθρας αρνούμενη πεισματικά να βραχεί.

Την ατάκα της βραδιάς, έριξε ο κατά τ' άλλα υποδειγματικός στην συμπεριφορά του μέσα στην εκκλησία, τετράχρονος αδερφός της Ορφέας, που είπε με παιδική αφέλεια: «Μαμά, στο είπα ότι η Λήδα δεν ήθελε να βαφτιστεί!».

 Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter  ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook.Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Despoina’s little stories: «Ντεν το τέλω το παπά…» - Η βάφτιση της μικρής μας Λήδας! (φωτογραφίες)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved