Aληθινή ιστορία: Η δόξα, η διπλή μαστεκτομή και η γέννηση του γιού της Τζουλιάνα Ράνσικ

Η πολύπαθη ζωή της πιο διάσημης τηλεπαρουσιάστριας του θρυλικού αμερικανικού δικτύου «E» κατάφερε να συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Aληθινή ιστορία: Η δόξα, η διπλή μαστεκτομή και η γέννηση του γιού της Τζουλιάνα Ράνσικ

Η ιστορία της Τζουλιάνα Ράνσικ έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα επεισόδια της εκπομπής «Ε!True Hollywood Story», στο ίδιο κανάλι που την ανέδειξε και την έκανε παγκοσμίως γνωστή. Η φιλόδοξη και σκληρή γυναίκα που κατόρθωσε να εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη, η οικοδέσποινα των παρασκηνίων στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, λύγισε αλλά κατάφερε να σηκωθεί ξανά...

Κάποιος θα μπορούσε να παρομοιάσει τη ζωή της με παραμύθι. Ενα παραμύθι με πρωταγωνίστρια μία μικρή Ιταλίδα που κατάφερε να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο και να γίνει πρότυπο για εκατοντάδες κορίτσια που θέλησαν να ακολουθήσουν τα βήματά της στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Το φιλόδοξο κορίτσι κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, όμως η ζωή της επιφύλασσε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις, πόνο και δάκρυα που δεν δίστασε να τα μοιραστεί μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Απλοί άνθρωποι που δεν έχασαν επεισόδιο από την αληθινή ιστορία της Τζουλιάνα Ράνσικ...

Τα παιδικά χρόνια, η δημοσιογραφία και τα καλλιστεία...

Γεννημένη στην Ιταλία το 1974, η Τζουλιάνα Ντε Πάντι, όπως είναι το πατρικό της επίθετο, είχε πλήρη άγνοια για το μέλλον που την περίμενε στην καινούρια της πατρίδα, την Αμερική. Τον τόπο που επέλεξαν οι Ιταλοί γονείς της για να χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα τρία τους παιδιά. Το μικρό κορίτσι, λάτρεψε τη νέα ζωή στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Άλλωστε το όνειρό της από την εποχή του νηπιαγωγείου, ήταν να γίνει παρουσιάστρια ειδήσεων. Πειθαρχημένη από μικρή - δεν είναι λίγοι αυτοί που την χαρακτηρίζουν «σκύλα» εξαιτίας του ζήλου που επιδεικνύει στη δουλειά της - ξεκίνησε να μαθαίνει αγγλικά από την τηλεόραση. Ατέλειωτες ώρες στηνόταν μπροστά από την μικρή οθόνη στο σαλόνι παρακολουθώντας ειδήσεις σε αμερικανικά δίκτυα.

Η Τζουλιάνα έκανε τις πρώτες τις εφηβικές βόλτες στη γειτονιά Μπεθέσντα του Μέριλαντ και μαζί με την αδερφή της Μόνικα και τον αδερφό της Πασκουάλε, ο οποίος σήμερα είναι επιτυχημένος τενόρος, βοηθούσε τους μετανάστες γονείς της στην οικογενειακή επιχείρηση «Bruno Cipriani» στο τοπικό mall της περιοχής, μια που ο μπαμπάς της οικογένειας, Εντουάρντο Ντε Πάντι, ήταν και εξακολουθεί να είναι ο επικεφαλής ράφτης και σχεδιαστής των ανδρικών ενδυμάτων της εταιρίας του.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο του Μέριλαντ, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στο College Park δίνοντας έμφαση στη δημοσιογραφία και αργότερα πήρε το πτυχίο της στον τομέα της επικοινωνίας από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων του πλανήτη, κατάφερε να κερδίσει με πολύ κόπο μία θέση στο Γραφείο Τύπου του Καπιτωλίου όπου κάλυπτε θέματα που αφορούσαν στο Πεντάγωνο, τον Άρειο Πάγο, τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής. Όλοι όσοι συναναστρέφονταν τη νεαρή κοπέλα με την άψογη αμερικανική προφορά, απορούσαν με την φοβερή της επιμονή και το ταλέντο της να διεισδύει παντού καταφέρνοντας στο τέλος να εξασφαλίζει αποκλειστικές πληροφορίες. Οι φιλοδοξίες της Τζουλιάνα Ντε Πάντι σε συνδυασμό με την όμορφη εξωτερική της εμφάνιση την οδήγησαν στα τοπικά καλλιστεία του Μέριλαντ δύο φορές. Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της για τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Μάλιστα, την εποχή της μεγάλης καταξίωσης δέχτηκε με χαρά την πρόταση του NBC να γίνει οικοδέσποινα του Διαγωνισμού Ομορφιάς Μις Αμερική και Μις Κόσμος.

Κι ύστερα ήρθε ο έρωτας...

Την εποχή που ο γοητευτικός Μπιλ Ράνσικ -γεννημένος στο Σικάγο με Κροατική καταγωγή- άρχισε να γίνεται γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής μέσα από το σόου του Ντόναλντ Τραμπ, «The Apprentice», η πρωτοεμφανιζόμενη Τζουλιάνα Ντε Πάντι καταφέρνει από απλή ρεπόρτερ, να γίνει το κορίτσι των μηνυμάτων των τηλεθεατών της εκπομπής «Malibu's Most Wanted» στο κανάλι «E». Μάλιστα, αυτός ο μικρός ρόλος της χάρισε την ενενηκοστή τέταρτη θέση στις εκατό πιο καυτές γυναίκες του περιοδικού «Maxim» το 2004.

Δύο χρόνια μετά κι αφού η Τζουλιάνα κατάφερε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά να κάνει το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και να γίνει η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής «E news», γνώρισε τον έρωτα της ζωής της. Ήταν η περίοδος που το αμερικανικό περιοδικό «People» την κατέτασσε στις εκατό πιο όμορφες γυναίκες της χρονιάς, όταν η Τζουλιάνα γνώρισε τον Μπιλ. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2006 το ερωτευμένο ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του και στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2007 ένωσαν τις ζωές τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων στο Κάπρι της Ιταλίας.

Παράλληλα η Τζουλιάνα υιοθέτησε το επίθετο του Μπιλ και μετονομάστηκε σε Ράνσικ. Η καριέρα της στο «Ε» άρχισε να εκτοξεύεται, περιοδικά και εκπομπές ασχολούνταν με την προσωπική της ζωή και άρχισε να γίνεται περιζήτητη. Η δίψα του τηλεοπτικού κοινού για να μαθαίνει λεπτομέρειες από την καθημερινότητα του ερωτευμένου ζευγαριού ήταν το κίνητρο για να γίνει η ζωή τους ριάλιτι στο ίδιο κανάλι που εργάζεται μέχρι σήμερα η Τζουλιάνα. Το ριάλιτι «Giuliana & Bill» έγινε αγαπημένη συνήθεια και «χτυπούσε» σε τηλεθέαση το διάσημο ριάλιτι του «Ε», «The Kardashians». Ούτε η φιλόδοξη διευθύντρια του καναλιού δε θα φανταζόταν αυτά που έρχονταν...

Οι εξωσωματικές, ο καρκίνος και η διπλή μαστεκτομή

Τα προβλήματα γονιμότητας της Τζουλιάνας δεν άργησαν να γίνουν talk of the town. Συνεχείς επισκέψεις σε γιατρούς, ορμονοθεραπείες, στρες και εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, προβάλλονται με λεπτομέρειες. Αδιάψευστος μάρτυρας, η κάμερα, που δεν κρύβει τίποτα. Η Τζουλιάνα το πρωί λάμπει χαμογελαστή στο πλατό του καναλιού και το απόγευμα, κλαίει απογοητευμένη στην αγκαλιά του Μπιλ επειδή ανακαλύπτει για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι έγκυος.

Τελικά η κοινή απόφαση του ζευγαριού να προχωρήσει στην πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση τον Μάρτιο του 2010 είναι γεγονός. Η Τζουλιάνα μένει έγκυος, αλλά στις 9 εβδομάδες αποβάλει. Ξαναπροσπαθούν τον Νοέμβριο του 2010. Ο Μπιλ της κρατά σφιχτά το χέρι λίγο πριν η Τζουλιάνα αποκοιμηθεί στο χειρουργικό κρεβάτι με δάκρυα στα μάτια. Η κάμερα σταθερός συνοδοιπόρος, ακόμη και μέσα στο χειρουργείο. Οι γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας ταυτίζονται μαζί της και στέλνουν εκατοντάδες γράμματα στο κανάλι. Τελικά η Τζουλιάνα πάλι δεν τα καταφέρνει. Τραγική ειρωνεία, η ανακοίνωση της τρίτης εγκυμοσύνης της αδερφής της, Μόνικα.

Η Τζουλιάνα και ο Μπιλ δεν πτοούνται και αποφασίζουν να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να γίνουν γονείς. Αλλάζουν γιατρό και ξεκινούν την διαδικασία με μεγάλη αισιοδοξία. Ο γιατρός ζητά από την Τζουλιάνα να υποβληθεί σε μαστογραφία που την θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν την τρίτη εξωσωματική. «Του είχα πει "είμαι μόνο 36 ετών... Είναι αδύνατο να έχω κάποιο πρόβλημα". Επέμενε όμως και έτσι έκανα την μαστογραφία για να μη καθυστερήσω την εξωσωματική», είχε πει τότε. Τρεις μέρες μετά, ο γιατρός της, της ζήτησε να τον επισκεφτεί ξανά. «Πριν ολοκληρώσει την πρότασή του, κατέρρευσα... Έκλαιγα με λυγμούς. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχω καρκίνο στο στήθος... Θυμάμαι τις εφιαλτικές ημέρες που πέρασαν από τότε. Φώναζα μέσα στο σπίτι "Θεέ μου γιατί σε μένα;"», εξομολογήθηκε.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2011, οι Ράνσικ ανακοίνωσαν στην εκπομπή «Today Show» του NBC ότι η Τζουλιάνα έπασχε από καρκίνο του στήθους κι ότι επρόκειτο να το αντιμετωπίσουν με ακτινοβολία και μερική αφαίρεση. Μία εβδομάδα μετά η Τζουλιάνα επέστρεψε στο κανάλι. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Τζουλιάνα αποφάσισε να κάνει διπλή μαστεκτομή. «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να διώξω από πάνω μου το στίγμα. Η λέξη "μαστεκτομη" με τρόμαζε πολύ στην αρχή. Όμως ύστερα από έρευνα και μαθαίνοντας για τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη επέμβαση τα τελευταία 20 χρόνια, άλλαξα γνώμη. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όχι μόνο μπορεί να σώσει τη ζωή σου, αλλά στο τέλος θα βγεις πιο υγιής και με μια πιο θετική εικόνα για τον εαυτό σου. Για να είμαι ειλικρινής, απλά επέλεξα να ζήσω, και όχι να κοιτάζω πίσω από τον ώμο μου για όλη μου τη ζωή», είπε σε συνέντευξή της και συνέχισε: «Ο Μπιλ μου είπε: "Δεν με νοιάζει καθόλου το αισθητικό αποτέλεσμα. Απλά θέλω να σε έχω δίπλα μου τα επόμενα πενήντα χρόνια. Σε χρειάζομαι υγιή. Σε χρειάζομαι ως σύζυγό μου. Σε χρειάζομαι ως μητέρα των παιδιών μας!"». Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, η Τζουλιάνα εμφανίστηκε στην εκπομπή της με τα μακριά μαλλιά της χυτά μπροστά στο στήθος... Ήταν πλέον πρότυπο δύναμης και σθένους για πολλές γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του στήθους σε όλο τον κόσμο.

Η Τζουλιάνα γίνεται μητέρα...

Η Τζουλιάνα, την περίοδο που ανάρρωνε από τα ψυχικά και σωματικά τραύματα της επέμβασης, δεν το έβαλε κάτω. Η ανάγκη να κρατήσει στα χέρια της το δικό της μωρό έστω και μέσω παρένθετης μητέρας υπερίσχυε. Την περίοδο των εξωσωματικών και πριν ξεκινήσει χημειοθεραπείες, είχε καταψύξει δικά της ωάρια. Έτσι κι έγινε! Τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης του πρώτου τους παιδιού Έντουαρτ Ντιουκ Ράσνικ στις 30 Αυγούστου στο Ντέμβερ μέσω παρένθετης μητέρας, ανακοίνωσε ο Μπιλ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Ο Δούκας έφτασε. Ο Έντουαρτ Ντιουκ Ράνσικ ήρθε στον κόσμο χθες το βράδυ ζυγίζοντας 3 κιλά και 300 γραμμάρια. Η Τζουλιάνα και εγώ νιώθουμε απίστευτα ευλογημένοι. Τα καταφέραμε!». Η Τζουλιάνα είπε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμουν κι όλα τα δάκρυα που έτρεξαν από τα μάτια μου, θα άξιζαν τον κόπο μου... Κάθε ένεση, κάθε επίσκεψη στον γιατρό άξιζαν για να κρατάω στα χέρια μου το μωρό μου... Τα έχω ξεχάσει όλα! Λατρεύω το μωρό μου! Απολαμβάνω τον καινούριο μου ρόλο!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved