Τι είναι αυτό που κάνει το μουρουνέλαιο τόσο απαραίτητο στην εγκυμοσύνη;

Η αλήθεια είναι πως η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια από τις πιο δύσκολες και ταυτόχρονα ευτυχισμένες εποχές στη ζωή μιας γυναίκας.

Τι είναι αυτό που κάνει το μουρουνέλαιο τόσο απαραίτητο στην εγκυμοσύνη;


Αυτό οφείλεται κυρίως στις αλλαγές (μικρές και μεγάλες, καθημερινές και σπάνιες) που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα στη ζωή της. Δεν υπάρχει λοιπόν, καμία αμφιβολία πως οι διατροφικές απαιτήσεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα αυξημένες…

Σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο και διατροφολόγο, Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, «η επάρκεια των θρεπτικών συστατικών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για την καλή υγεία της εγκύου όσο και του εμβρύου. Ένα από τα πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την έκβαση της κύησης είναι αναμφίβολα η βιταμίνη D. Αυτό έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες σε εγκύους οι οποίες υπογραμμίζουν την ισχυρή σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας βιταμίνης D με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Ενώ τα επαρκή επίπεδα της Βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέονται θετικά με το βάρος γέννησης των νεογνών. Επίσης, συσχετίζονται αντίστροφα με τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη κύησης».

Ταυτόχρονα, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, επισημαίνει πόσο σημαντικά είναι τα ΩΜΕΓΑ-3 λιπαρά στην περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς αποτελούν τα δομικά συστατικά της διαμόρφωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο του εμβρύου όσο και της εγκύου. Εκείνα είναι που διακρίνονται για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, προστατεύοντας έτσι από μεγάλο πλήθος ασθενειών. Ο κ. Γρηγοράκης προσθέτει σχετικά: «η ανάπτυξη, η λειτουργία και η δομή του εγκεφάλου του εμβρύου εξαρτώνται κατά πολύ από τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα».

Το μουρουνέλαιο, ή αλλιώς ηπατοϊχθυέλαιο, αποτελεί ένα είδος ιχθυελαίου, το οποίο εξάγεται από το συκώτι λιπαρών ψαριών. Το διατροφικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D (D3) και σε ΩΜΕΓΑ-3 λιπαρά (DHA και ΕΡΑ). Αυτό σημαίνει πως περιέχει έναν μοναδικό διατροφικό συνδυασμό τον οποίο δύσκολα θα καταφέρετε να βρείτε κάπου αλλού, ενώ ταυτόχρονα, περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α και βιταμίνη Ε για αντιοξειδωτική προστασία των ΩΜΕΓΑ-3. Όμως, οι γυναίκες που εγκυμονούν πολύ συχνά και εύλογα ρωτούν εάν θα πρέπει να λαμβάνουν μουρουνέλαιο αυτούς τους εννέα μήνες. Πιο συγκεκριμένα, το μουρουνέλαιο της MOLLER’S μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή για εγκύους, αφού το συνοδεύουν αυστηροί έλεγχοι ποιότητας και πολύ αυστηρότερες προδιαγραφές από εκείνες που έχουν θεσπίσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Νορβηγία. Έτσι, τα υψηλά διατροφικά χαρακτηριστικά και η ασφάλεια του μουρουνέλαιου απαντούν θετικά και με σαφήνεια στο παραπάνω ερώτημά τους.

Συμπερασματικά, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης μας επιβεβαιώνει πως το μοναδικό συνδυασμό που περιέχει το μουρουνέλαιο (της συνύπαρξης φυσικών ΩΜΕΓΑ-3 λιπαρών και βιταμίνης D), δεν θα καταφέρετε να τον βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. «Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί έμμεσα ως αντιφλεγμονώδης και ανοσοπροστατευτικός παράγοντας, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι απειλητικών μολυσματικών παραγόντων» καταλήγει ο κλινικός διαιτολόγος και διατροφολόγος καθώς ταυτόχρονα, τονίζει πως προκειμένου να επωφεληθείτε μέγιστα από τα πολλαπλά οφέλη υγείας που προσφέρει το μουρουνέλαιο στο σώμα σας, είναι πολύ σημαντικό να μην καταναλώνετε οποιοδήποτε. «Μουρουνέλαιο όπως το MΟLLER’S, συνδυάζει και την υψηλή ποιότητα αλλά και την επιλογή μιας από τις διάφορες μορφές και γεύσεις του».

mouroynelaio stin egkimosini



Το μουρουνέλαιο τη ς MOLLER’S διατίθεται σε υγρό, με φυσική γεύση, με γεύση λεμόνι και Tutti Frutti ή ακόμη και σε MΟLLER’S ψαράκια-ζελεδάκια. Εάν θέλετε βέβαια, μπορείτε και να επιλέξετε να δοκιμάσετε τις κάψουλες MΟLLER’S FORTE, οι οποίες περιέχουν μείγμα μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου.

Apollonian Nutrition, 16χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Αθήνα, τηλ. 210-8100008, www.apolloniannutrition.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved