Τσάι για αδυνάτισμα: Αυτά είναι τα είδη που κάνουν «θαύματα» στην απώλεια βάρους

Ποια είναι τα είδη τσαγιού, που αποδεδειγμένα βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Τσάι για αδυνάτισμα: Αυτά είναι τα είδη που κάνουν «θαύματα» στην απώλεια βάρους

Το τσάι είναι το δεύτερο, μετά το νερό, παγκοσμίως διαδεδομένο ρόφημα, αλλά και με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα οφέλη του είναι γνωστά και ευεργετικά, καθώς μεταξύ άλλων, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Ωστόσο, και αποδεδειγμένα, βάσει σχετικών ερευνών, το τσάι βοηθά στο κάψιμο λίπους και στην απώλεια βάρους.

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα είδη αυτά που βοηθούν στην απώλεια βάρους, όταν συνδυάζονται με σωστή διατροφή και άθληση.

Πράσινο τσάι

tsai 1

Το πιο δημοφιλές είδος τσαγιού για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Έρευνες έχουν καταλήξει ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών πράσινο τσάι την ημέρα, βοηθά στη μείωση του λίπους από τη μέση και στη μείωση του δείκτη μάζας σώματος. Επίσης, βοηθά στο να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού, που βοηθά στο να χάσετε πιο εύκολα βάρος.

Μαύρο τσάι

tsai 3

Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε, στην επιθεώρηση European Journal of Nutrition, το μαύρο τσάι φαίνεται πως είναι εξίσου ωφέλιμο με το πράσινο, όσον αφορά την επίδρασή του στο σωματικό βάρος. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έπιναν μαύρο τσάι κάθε μέρα για τρεις μήνες επιτάχυναν την διαδικασία απώλειας βάρους, ενώ μείωσαν την περιφέρεια μέσης, που μπορεί να οφείλεται στις φλαβόνες, ουσίες που περιέχει το μαύρο τσάι.

Λευκό τσάι

tsai 2

Και το λευκό τσάι θεωρείται όπλο στη «μάχη» για την απώλεια βάρους ή στο κάψιμο λίπους. Το είδος αυτό τσαγιού, έχει δεχθεί τη λιγότερη επεξεργασία από τα υπόλοιπα είδη. Και για το λόγο αυτό, εκτός από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι κι ένα «όπλο» κατά του καρκίνου. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, επιταχύνει το μεταβολισμό και, κατ’ επέκταση, καίει το λίπος.

Διαβάστε επίσης

Δίαιτα με πράσινο τσάι: Κάν’ το όπως η Jennifer Aniston

Δίαιτα με πράσινο τσάι: Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved