Πώς θα οργανώσεις τις κοντινές οικογενειακές αποδράσεις της σεζόν;

Ιδέες για χειμερινές εκδρομές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά και τα μεγάλα μέλη της οικογένειας

Πώς θα οργανώσεις τις κοντινές οικογενειακές αποδράσεις της σεζόν;

Αν αναζητάς τρόπους να κάνεις την καθημερινότητα των μικρών σου λίγο πιο ενδιαφέρουσα, μία εκδρομή είναι πάντα καλή ιδέα. Αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου στη Φύση. Η εμπειρία θα είναι ακόμη καλύτερη για τα αγγελούδια σου, που θα ζήσουν τη δική τους περιπέτεια και θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέα μέρη, να κοινωνικοποιηθούν και να δοκιμάσουν συναρπαστικές δραστηριότητες.

Όπως γνωρίζεις καλύτερα, προκειμένου να προετοιμάσεις μία διασκεδαστική κοντινή απόδραση, χρειάζεται οργάνωση. Η έγκαιρη προετοιμασία και ο σωστός προγραμματισμός είναι βασικές αρχές, για να ταξιδέψεις άνετα με τα αγγελούδια σου και να απολαύσετε μαζί κάθε στιγμή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για αυτό φέτος προετοιμάσου από νωρίς και απόφυγε την ταλαιπωρία.

Δώσε στα μικρά σου την ευκαιρία να δοκιμάσουν πλήθος δραστηριοτήτων!

Πριν ξεκινήσεις, φρόντισε να τα ενθουσιάσεις για την εξόρμησή σας. Βρες τρόπους να τα απασχολήσεις στο αυτοκίνητο και να τα βοηθήσεις να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Φυσικά, για την επιλογή του μέρους πρέπει να λάβεις υπόψη την ηλικία, τις προτιμήσεις αλλά και τις αντοχές των μικρών σου.
Ιδανικοί προορισμοί που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μπόμπιρες, είναι εκείνοι που τους δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες, να παίξουν, να αθληθούν και να διασκεδάσουν. Επίλεξε χώρους που είναι φιλικοί για τα παιδιά και αναζήτησε μέρη που είναι καλά οργανωμένα και προσφέρουν ειδικές παροχές σε οικογένειες.

OIKOGENEIAKES STIGMES 2

Επίλεξε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά

Για παράδειγμα, ιδανική επιλογή αποτελεί ο Παρνασσός, που είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, ενώ απέχει μόλις 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Εκεί, από τον Δεκέμβριο έως το τέλος Απριλίου, λειτουργεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο διαθέτει 13 αναβατήρες, τρείς εξ αυτών αποσυμπλεκόμενοι τύπου «combi» (συνδυασμός κλειστών 8-θέσεων καμπινών και 6-θέσεων καρεκλών) και τέσσερεις αρχαρίων (“baby lifts”).

Για τα παιδάκια προσχολικής και σχολικής ηλικίας υπάρχει ειδική μέριμνα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, με προνομιακή τιμολογιακή πολιτική μείωσης των κανονικών εισιτηρίων κατά 50% για τους μαθητές, ενώ για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έως πέντε ετών ισχύει η συμβολική τιμή του 1 ευρώ, που αφορά ημερήσια κάρτα χιονοδρομίας, η ίδια τιμή ισχύει για το δεύτερο και πλέον παιδί τετραμελούς οικογένειας χιονοδρόμων που θα προμηθευτεί πολυήμερες κάρτες. Ακόμη μπορείς να τους προσφέρεις την κατάλληλη χιονοδρομική εκπαίδευση, με έμπειρους συνεργαζόμενους δασκάλους των σχολών ή μεμονωμένους, που θα φροντίσουν να τους μάθουν σκι και γενικότερα να αγαπήσουν τη χιονοδρομία. Το καλύτερο είναι ότι τα μαθήματα για τους μικρούς επισκέπτες είναι οικονομικά και παρέχονται ειδικές τιμές ομαδικών μαθημάτων από τις σχολές. Παράλληλα διοργανώνονται πολύ συχνά εκδηλώσεις που τα ευαισθητοποιούν σε σχέση με το περιβάλλον και τα ενθαρρύνουν να ασχοληθούν με συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες.

OIKOGENEIAKES STIGMES 3

Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καθώς επισκέπτεσαι έναν πλήρως οργανωμένο χώρο, στον οποίο μπορείς να διασκεδάσεις με ασφάλεια με την οικογένεια σου. Άλλωστε, για κάθε απρόοπτο, υπάρχουν γιατροί, νοσοκόμοι και ασθενοφόρο που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς επιπλέον χρέωση, εφόσον όλα συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο επισκέπτη ή χιονοδρόμου.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου!

Όσο τα μικρά σου απολαμβάνουν το χιόνι και τα μαθήματα χιονοδρομίας, εσύ μπορείς να χαλαρώνεις και να κάνεις βόλτες με τους καινούριους αναβατήρες με τους οποίους η μεταφορά πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με παλαιότερα και κυρίως με μεγαλύτερη ασφάλεια, χαζεύοντας την πανοραμική θέα ή δοκιμάζοντας τις ικανότητές σου σε κάποιο χειμερινό σπορ που προτιμάς.

Για τους ενήλικες επισκέπτες υπάρχει ένα ακόμη ιδιαίτερο καλωσόρισμα για να γνωρίσουν τη νέα πανοραμική διαδρομή που προσφέρεται μετά την αναβάθμιση των αναβατήρων με την παροχή έκπτωσης στο αντίστοιχο εισιτήριο από 15€ σε 10€ για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (17,18 & 19 Φεβρουαρίου).

Όταν κουραστείς, κάνε ένα διάλειμμα στα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, για να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα ή κάποιο σνακ που θα σου χαρίσει ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου. Μετά από αυτό απαραίτητη επίσκεψη στο πωλητήριο αναμνηστικών ειδών του Χ.Κ.Π., για ενδιαφέρουσες αγορές.
Δώσε στα αγγελούδια σου την ευκαιρία να ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία και συνδύασε τον αθλητισμό με άλλες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ορειβασία και οι επισκέψεις σε κοντινά χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

OIKOGENEIAKES STIGMES 4



Αντιστοίχως, αν βρίσκεσαι κοντά στη Βόρεια Ελλάδα ή θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τα τριήμερα της νέας σεζόν, σου προτείνουμε το εξίσου οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας ή Καϊμακτσαλάν που λειτουργεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής με υπέροχη θέα των χιονισμένων πιστών όπου μπορείς να απολαύσεις ζεστό ρόφημα και σνακ, επίσκεψη σε κατάστημα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού και στις σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας για πρώτη γνωριμία με το άθλημα της χιονοδρομίας και βεβαίως απαραίτητη επίσκεψη στο πωλητήριο αναμνηστικών ειδών για μικρές ενδιαφέρουσες αγορές.

Για τους μικρούς επισκέπτες λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος «playland», όπου μπορούν να παίξουν στο χιόνι!

OIKOGENEIAKES STIGMES 5



Μην ξεχνάς, ότι δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πράγμα για τα παιδάκια από το χιόνι. Επειδή ίσως να μην έχουν την ευκαιρία να το δουν και να το απολαύσουν στην πόλη, φέτος οργάνωσε από νωρίς μία εκδρομή για να τους χαρίσεις μία εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved