Τεμπέλικη τυρόπιτα κουρού: Καλύτερη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά

Τεμπέλικη και γρήγορη τυρόπιτα: Βαριέστε; Ντεμπελιάζετε; Τα παιδιά σας ζητούν κάτι να φάνε; Συνδυάστε τα και τα δύο!

Mamatsita
Τεμπέλικη τυρόπιτα κουρού: Καλύτερη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά

Δεν είχα σκοπό να γράψω συνταγή για αυτή την τυρόπιτα. Είναι μια πολύ εύκολη τυρόπιτα για την οποία δεν χρειάστηκε να κάνω καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια, (εννοώντας πως δεν άνοιξα φύλο ή κάτι τέτοιο), και στην ουσία την έφτιαξα με ότι λίγο υπήρχε εκείνη την ημέρα στο ψυγείο μου.

Και το « λίγο» αφορά σε λίγη φέτα και λίγη γραβιέρα Γιατί (μπορεί και να στο έχω ήδη πει) υπάρχουν κάποιες μέρες που αρνούμαι πεισματικά να επισκεφθώ το σούπερ μάρκετ και σκαρφίζομαι τρόπους να γεμίσω τα στομαχάκια της οικογένειας μου με ότι υπάρχει στο ψυγείο ή στα ντουλάπια μου.

Παρόλα αυτά, η φωτογραφία που ανέβασα στο λογαριασμό μου στο instagram και κοινοποίησα στo facebook, φαίνεται πως σας άνοιξε την όρεξη και μου ήρθαν αρκετά μηνύματα και σχόλια ζητώντας μου τη συνταγή.

Οπότε εδώ είμαστε.

tyropita kourou 1



Υλικά:
1 συσκευασία ζύμη κουρού
¼ τυρί φέτα
150 γρ γραβιέρα
1 αυγό + 1 κρόκο
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λευκό και μαύρο σουσάμι

Με μηδέν βαθμό δυσκολίας, ελάχιστη ώρα προετοιμασίας και μόλις 30 λεπτά ψήσιμο, είναι ακριβώς αυτό που πολλές φορές λέω «σε 30 λεπτά τρώμε»!

Εκτέλεση:
Σε μια ταρτιέρα που βουτύρωσα καλά, άπλωσα το ένα φύλλο ζύμη κουρού.
Σε ένα μπολ πρόσθεσα τη φέτα τριμμένη και την γραβιέρα, τριμμένη επίσης.

* Tip : φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί σου βρίσκεται στο ψυγείο σου.
Είναι επίσης νόστιμη με κατίκι και φέτα ή με κασέρι και γκούντα ή ένταμ.

Σε ένα άλλο πιο μικρό μπολ ανακάτεψα το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
Πρόσθεσα αυτό το μείγμα, στο μείγμα τυριών και αφού πρόσθεσα αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακάτεψα καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Άπλωσα το μείγμα στο φύλλο και σκέπασα με το δεύτερο φύλλο. Τύλιξα τις άκρες και των δύο φύλλων σε ένα όμορφο στεφανάκι και άλειψα καλά την επιφάνεια με τον κρόκο.

tyropita kourou 2


Πασπάλισα με μπόλικο λευκό και μαύρο σουσάμι και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά. Η τυρόπιτα μου πήρε ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και όλο η κουζίνα μύριζε φρεσκοψημμένη , σπιτική τυρόπιτα κουρού.
Την σέρβιρα ζεστή (έτσι μου αρέσει η τυρόπιτα) και μόλις και μετά βίας κατάφερα να «σώσω» και κάνα δυο κομμάτια για απογευματινό κολατσιό.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Διαβάστε επίσης:

Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού

Κολατσιό για το σχολείο: Σπιτικά κρουασανάκια της μαμάς μου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved