Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος

Τα πιο συχνά λάθη, που κάνει μία έγκυος γυναίκα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγει.

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος

Το να είσαι έγκυος για εννέα ολόκληρους μήνες, δεν είναι καθόλου αστείο! Αν εξαιρέσουμε το θαύμα που συντελείται στο σώμα σου, τον ερχομό του μωρού σου και το γεγονός ότι θα γίνεις μαμά, η περίοδος της εγκυμοσύνης, δεν είναι μόνο γλυκά συναισθήματα. Έχει και πολλές δυσκολίες.

Έχει, επίσης, πολλές θεωρίες, που ενίοτε αγγίζουν τον… αστικό μύθο. Μάλιστα, στην πρώτη εγκυμοσύνη, που η μέλλουσα μαμά δεν γνωρίζει και – λογικά – έχει μεγάλο άγχος και αγωνία, οι θεωρίες είναι πολλές. Για την ακρίβεια, δέχεται έναν «βομβαρδισμό» πληροφοριών, κάποιες εκ των οποίων είναι λάθος.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο συχνά λάθη, που μία έγκυος θα πρέπει να αποφεύγει.

egkymosini lathi 1

Τρως για δύο

Δε νομίζουμε να υπάρχει έγκυος, που να μην έχει ακούσει την ατάκα αυτή: «Τρως για δύο, τώρα». Και είναι το πιο συχνό λάθος ή έστω λανθασμένη άποψη. Το να τρως περισσότερη ποσότητα, δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στο έμβρυο. Το μόνο που προσθέτει, είναι κιλά στην έγκυο. Το έμβρυο αυτά που είναι να πάρει, τα παίρνει. Αν εσείς λαμβάνετε πολλές θερμίδες, δε σημαίνει ότι λαμβάνει και το έμβρυο και ότι… χορταίνει! Το σωστό είναι, η έγκυος να τρώει σωστά και υγιεινά. Η ποιότητα μετράει και όχι η ποσότητα.

Ανεπαρκής ύπνος

Ένα ακόμη λάθος είναι οι λίγες ώρες ύπνου. Αν και οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη νιώθουν υπνηλία και θέλουν να κοιμούνται περισσότερο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που δεν κοιμούνται αρκετά. Αν η έγκυος κοιμάται καλά, το σώμα της θα μπορέσει να ανταποκριθεί πιο εύκολα στην επώδυνη διαδικασία του τοκετού. «Οι γυναίκες που κοιμούνται καλά και παραμένουν εκτός άγχους χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να γεννήσουν», λένε σχετικές έρευνες.

«Βομβαρδισμός» πληροφοριών

Όταν είσαι έγκυος, δέχεσαι έναν καταιγισμό πληροφοριών, από παντού. Όλοι και όλες, φίλες, γνωστές, συγγενείς, συνάδελφοι, διαδίκτυο έχουν να πουν και από κάτι. Έχουν μία πληροφορία, που, όμως, ενίοτε είναι και… παραπληροφορία. Και η μέλλουσα μανούλα, ειδικά εκείνη, που θα γίνει για πρώτη φορά, αισθάνεται «έρμαιο» των πληροφοριών! Και το λάθος είναι αυτό ακριβώς: να επιτρέπετε στον εαυτό σας να δέχεται και να αποδέχεται, όλες αυτές τις πληροφορίες. Θα σας το έχει πει και ο γυναικολόγος σας, στους 9 μήνες είναι εκείνος που θα συμβουλεύεστε, θα λύνει τις όποιες απορίες σας, θα σας βοηθάει. Ακόμη και την πιο «χαζή» απορία και αν έχετε, είναι καλύτερα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης

8 συχνοί μύθοι για την εγκυμοσύνη που σίγουρα έχεις ακούσει

7 πράγματα που θα ήθελες να γνωρίζεις για την εγκυμοσύνη σου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved